Home Nieuws Extreemlinkse ANTIFA-terroristen willen Berlijn platbranden en president Erdogan vermoorden

Extreemlinkse ANTIFA-terroristen willen Berlijn platbranden en president Erdogan vermoorden

ANTIFA-militanten die zich bij de extreemlinkse terreurgroep PKK-YPG in Syrië hebben aangesloten, roepen op tot het platbranden van Berlijn en het vermoorden van de Turkse president.

Advertentie

President Erdogan zal voor het eerst sinds 2014, na zijn bezoek aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, in Berlijn zijn gedurende twee dagen, waar hij de Duitse bondskanselier Merkel en de Duitse president Steinmeier zal ontmoeten.

ANTIFA-militanten die wapen- en gevechtstrainingen hebben gekregen van de terreurbeweging PKK en ook met die terreurgroep meevechten in Syrië, roepen hun gelijkgestemden in Europa op om de Turkse president tijdens zijn bezoek in Duitsland te vermoorden en Berlijn plat te branden.

Duitsland heeft te maken met een golf van geweld door sympathisanten van de terreurbeweging PKK. Volgens het jaarlijkse inlichtingenrapport van de binnenlandse veiligheidsdienst BfV in Duitsland is het aantal terreursympathisanten van de PKK in een jaar tijd gegroeid van 14.000 naar 14.500.

Hoewel het publieke debat wordt beheerst door het PKK-narratief, is de groep in Nederland veel kleiner. In Nederland kwam het de afgelopen jaren ook tot gewelddadigheden van sympathisanten van de terreurgroep, waar ook dikwijls Koerden het slachtoffer van waren. In maart van dit jaar werd bekend dat naast Duitse bedrijven ook de Nederlandse bank ING op een hitlist van de terreurgroep stond.

Dreiging van terreur in Europa niet nieuw

In oktober 2017 werd een soortgelijke dreiging geuit vanuit de terreurbeweging PKK om aanslagen te plegen in Europa. Via het in Amsterdam gevestigde officieuze persbureau van de terreurgroep verklaarde het ‘Apo Jeugdinitiatief Europa’ dat alle steden van Europa potentiële doelwitten zijn voor de terreurgroep. De verklaring met het dreigement werd om onbekende redenen, mogelijk vanwege het slechte PR-gehalte, van de website gehaald. De terreurbeweging PKK opereert vrijelijk in Nederland en runt volgens een verklaring van één van de oprichters van de PKK zelfs zijn eigen ondergrondse belastingdienst.

Aanhangers terreurbeweging PKK vallen onschuldig gezin met kinderen in auto aan