Home Nieuws Bekir E. (31) aangehouden na moord op 16-jarige Humeyra

Bekir E. (31) aangehouden na moord op 16-jarige Humeyra

De 31-jarige Rotterdammer Bekir E. is dinsdagmiddag aangehouden na de moord op de 16-jarige Humeyra. Bekir vuurde naar verluidt acht kogels af op Humeyra in de fietsenstalling van het Designcollege in Rotterdam waar zij in een examenklas van het VMBO zat. Volgens vrienden van Humeyra zou de moord te maken hebben met een afwijzing die Bekir niet kon verkroppen.

Advertentie

Kort na de schietpartij werd de 31-jarige Bekir E. enkele kilometers verderop aangehouden op de Bergselaan. Volgens de NOS zou Bekir E. zichzelf per telefoon hebben gemeld bij de politie en had hij het vuurwapen nog bij zich tijdens zijn aanhouding.

Vrienden van Humeyra vertellen dat de moord vermoedelijk te maken heeft met problemen in de relatiesfeer. Volgens hen zou Humeyra Bekir hebben afgewezen en zou hij dit niet hebben kunnen verkroppen. Bekir zou haar al maanden aan het stalken zijn. De leraren op het Designcollege waren volgens medeleerlingen op de hoogte van het stalken.

Bekir rende Humeyra volgens getuigenissen schietend tegemoet. Ze zou de school nog proberen in te vluchten, maar wist die niet te bereiken. Reanimatiepogingen door hulpdiensten mochten uiteindelijk niet baten. De kogels werden haar fataal nabij de fietsenstalling.

De politie onderzoekt de moord en doet geen verdere uitspraken dan dat de twee elkaar kenden.