Home Nieuws Ex-PVV’er Joram van Klaveren bekeert zich tot islam

Ex-PVV’er Joram van Klaveren bekeert zich tot islam

Ex-PVV’er Joram van Klaveren die zich verkiesbaar stelde bij de Tweede Kamerverkiezingen namens de partij VNL, heeft zich ruim drie maanden geleden, op 26 oktober 2018, bekeerd tot de islam.

Advertentie

Van Klaveren maakt zijn bekering tot de islam bekend in gesprek met programmamaker Thijs van den Brink en zegt “Als je gelooft dat er één god is en je gelooft dat Mohammed één van de profeten is. Dus naast Jezus, Mozes etcetera dan ben je formeel een moslim inderdaad.”

Als van den Brink vraagt of van Klaveren officieel moslim is, reageert hij instemmend en zegt dat hij officieel moslim is geworden. Van Klaveren was tot 2014 parlementslid voor de extreemrechtse partij PVV en was woordvoerder islam en integratie voor de partij van Geert Wilders.

De metamorfose van belijdend christelijke islamcriticus naar moslim vond plaats toen Van Klaveren een kritisch boek wilde schrijven over de islam. “Gedurende dat schrijven stuitte ik op steeds meer zaken die mijn visie op de islam deden wankelen,” aldus Van Klaveren.
https://twitter.com/vulkaanrots/status/1092426194933276673

ALLAHU AKBAR Voormalig PVV'er Joram van Klaveren heeft de shahadah uitgesproken en heeft daarmee de islam geaccepteerd als zijn religie!Moge Allah swt hem blijven voorzien van Zijn Leiding en hem voorzien van bescherming en standvastigheid; ameen.Broeder Joram: welkom in de ummah!

Geplaatst door Bastiaan Wildeman op Maandag 4 februari 2019