Home Nieuws Ex-PVV raadslid veroordeeld voor mishandeling vrouw

Ex-PVV raadslid veroordeeld voor mishandeling vrouw

Het Almeerse ex-PVV raadslid René Eekhuis is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf voor het mishandelen van zijn vrouw. Hij krijgt 140 uur werkstraf waarvan 60 uur voorwaardelijk. Ook moet hij een agressiebehandeling ondergaan.

Advertentie

Hij stond terecht, omdat hij zijn vrouw drie gebroken ribben heeft geschopt. Eekhuis zegt dat zijn vrouw, met wie hij in scheiding ligt, met te veel alcohol op tegen een kast is gevallen. De officier van justitie noemde dat ongeloofwaardig. René Eekhuis heeft al aangegeven tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Eekhuis vormt een eenmansfractie in de gemeenteraad van Almere. Hij werd in september uit de PVV gezet omdat hij geld van de fractie naar zijn eigen rekening had overgemaakt. Hij stortte dat geld later terug, maar kon er volgens de PVV geen goede verklaring voor geven.

Het is niet de eerste keer dat een PVV’er in opspraak komt. Er zijn tenminste 70 gevallen bekend van PVV’ers die strafbare feiten begingen of ernstige verdenkingen van strafbare feiten tegen zich kregen.

Bron Nieuwsbericht: Omroep Flevoland