Home Nieuws Ex-militair Vincent T. met toegang tot explosieven en 1800 kogels wilde moslims...

Ex-militair Vincent T. met toegang tot explosieven en 1800 kogels wilde moslims vermoorden

Foto: ter illustratie.

Vorige week werd bekend dat de politie in mei 2018 een verdachte heeft aangehouden die zich voorbereidde op het vermoorden van moslims. De 43-jarige man uit Doornenburg had bij zijn aanhouding 1800 kogels in huis en toegang tot explosieven. Volgens de vader van Vincent T. zou zijn zoon 15 uur per week werkzaam zijn bij de Korps Commandotroepen in Roosendaal. De ex-militair was actief voor de Luchtmobiele Brigade.

Advertentie

Vincent T., die al sinds zijn aanhouding vastzit in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, wordt ervan verdacht een terroristische aanslag voor te bereiden op moslims.

Militaire achtergrond Vincent T.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er bij de huiszoeking in de woning waar Vincent samen met zijn ouders woonachtig is een groot aantal scherpe kogelpatronen aangetroffen. De onderzoeksgroep KAFKA zegt dat het gaat om 1800 kogels van het kaliber .22 en 9mm en twee alarmpistolen. De verdachte Vincent T. zou een militaire achtergrond hebben en gediend hebben in de Luchtmobiele Brigade in de jaren 90. Volgens de vader van de terreurverdachte is zijn zoon, die getrouwd is met een Filipijnse en een dochtertje heeft, ook werkzaam bij de Korps Commandotroepen in Roosendaal. Defensie en het OM bevestigen noch ontkennen dit. Volgens een onderzoek van Omroep Gelderland zou Vincent echter niet bij de Korps Commandotroepen werkzaam zijn.

“Bom schematische tekening”

Uit het surfgedrag van T. blijkt ook dat hij online heeft gezocht op de zoektermen “Bom schematische tekening“, “loop uitboren” en “Hitman“. Ook wordt hij in verband gebracht met een poging om meer wapens te kopen en zou hij toegang hebben tot explosieven. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat hij toegang had tot explosieven.

Pseudomilitaire burgerwacht

T. was in 2007 actief voor de geflopte politieke partij Eén voor de Vrijheid van Olof Wullink, die zich later bij de rechtsextremistische partij PVV aansloot. T. zette intussen verschillende bedrijven op die hij zonder succes heeft opgedoekt, voordat hij zich in 2016 aansloot bij de “Anti Terreur Brigade Special Forces” ATB, een extreemrechtse ondergrondse ‘commandogroep’ die zich als een pseudomilitaire Nederlandse burgerwacht profileerde. Ook de 28-jarige Danny F. uit Schiedam die dreigde met het plegen van een aanslag na de zelfmoord van PVV’er Willie Dille en vastzit vanwege deze dreiging, was een sympathisant van de ATB en bovendien een bewonderaar van de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik.

Het gedachtegoed van massamoordenaar Breivik is springlevend in Nederland

De gesloten pro-forma zitting tegen Vincent T. is op 7 september in de rechtbank van Zutphen.

Israël’s aandeel in moslimhaat, waar het nooit over mag gaan