Home Opinie Ex-medewerker FBI Sibel Edmonds: NAVO en CIA beramen moordaanslag op Turkse president...

Ex-medewerker FBI Sibel Edmonds: NAVO en CIA beramen moordaanslag op Turkse president Erdogan

Voormalig medewerker van de FBI en inlichtingenanalist Sibel Edmonds zegt sterke aanwijzingen te hebben dat de NAVO en de Amerikaanse inlichtingendienst CIA de Turkse president Erdogan om willen brengen voor het referendum dat in april zal plaatsvinden over de Turkse grondwet.

Advertentie

Edmonds voorspelde in november 2015 al dat er een coup in Turkije aan zat te komen, en waarschuwde na de couppoging op 15 juli, die volgens haar is bekokstoofd door Gülen en de CIA, dat er een tweede poging tot een machtsgreep zal plaatsvinden. Bij de couppoging ontsnapte president Erdogan al aan een groep coupplegers die hem probeerden te doden in het hotel in Marmaris waar hij verbleef. Nu zegt Edmonds betrouwbare informatie te hebben ontvangen van een belangrijke bron dat er een moordaanslag tegen Erdogan wordt voorbereid.

Edmonds zegt dat de moordaanslag op Erdogan, die volgens haar door de NAVO en CIA wordt beraamd, binnen de komende maand of twee zal worden uitgevoerd. Zij verwacht dat dit voor het referendum op 16 april zal plaatsvinden.

Turkije wordt aangevallen door EU en Amerika

Het onafhankelijke analyse-platform Newsbud, waarin Edmonds claimt betrouwbare informatie te hebben ontvangen over een moordaanslag, begint op ongebruikelijke wijze in het Turks. Edmonds spreekt de kijkers direct aan en zegt het volgende:
Zoals jullie weten wordt Turkije en ons Turkse volk door de EU, Amerika en haar mediakanalen aangevallen. Waar waren deze landen en media toen er in ons land dictatoriale coups werden gepleegd? Waar waren deze landen en hun media-verlengstukken toen maffiabazen dit land bestuurden en plunderden? Waar waren deze landen en hun media-verlengstukken toen mensen die het geld van ons volk hadden gestolen, naar Amerika vluchtten, en later in alle rust naar Turkije terugkwamen en premier werden om ons land vervolgens over te dragen aan de IMF en de Wereldbank? Het Turkse volk leert nu hun buitenlandse vijanden en vrienden zeer goed kennen. Op 16 april doet ons land mee aan een zeer belangrijk referendum. Vijanden van Turkije in het westen hebben de afgelopen maand een moordaanslag gepland op de Turkse president Erdogan. Neem zoals vorig jaar juli jullie maatregelen en sta dit niet toe. Gebruik op 16 april jullie stem voor Turkije. Turkije is niet de loopjongen van Amerika of de Europese Unie. Gebruik jullie stem voor de onafhankelijkheid van Turkije. Allen tezamen.“.

Edmonds voorspelde coup in 2015

Edmonds blikte in november 2015 al vooruit op een periode van onrust in Turkije. Ze zei toen dat er een couppoging aan zat te komen waarbij de Turkse president Erdogan afgezet zou worden. In het interview in november 2015 zei ze: “Ze zijn nu op een punt aangekomen, waarop ze het land intern verdeeld hebben. De Turkse president geniet niet dezelfde steun die hij 2 á 3 jaar geleden had en zal vervangen worden door iemand die veel erger is. Achter de schermen hebben zelfs sleutelfiguren van de CHP een alliantie gesloten met de Gülen-beweging, wat verbijsterend is. Ik heb het over de meest seculiere partij die een alliantie vormt met de Mullah Feytullah Gülen die pleit voor fundamentalisme. We gaan meer terreuraanslagen in Turkije krijgen de komende tijd. Ook de economie zal ineenstorten, gevolgd door een periode van chaos en daaropvolgend Operatie Gladio, wat inhoudt dat de heersers de macht weer terug in handen nemen van de door het volk gekozen regering“.

Ook professor Filip Kovasevic verwacht dat er een poging ondernomen zal worden, in Turkije of in de EU, om Erdogan’s campagne te laten ontsporen. Professor William Engdahl zegt in dezelfde uitzending ook dramatische ontwikkelingen te verwachten waarbij gepoogd zal worden de campagne voor de nieuwe Turkse grondwet te dwarsbomen.

Informatieterrorisme

De kritische Newsbud aflevering over informatieterrorisme door de MSNBC op de avond van de coup in Turkije, leverde een stroom van kritiek op naar de tv-zender. De Turkse overheid heeft excuses geëist van de Amerikaanse zender NBC voor het verspreiden van valse informatie tijdens de militaire couppoging in Turkije. Journalist Kyle Griffin pompte op het hoogtepunt van de couppoging het gerucht rond van een Senior US Military Official die hij nooit openbaar heeft gemaakt over dat Erdogan asiel aangevraagd zou hebben in Duitsland.

Volgens inlichtingenanalist Sibel Edmonds was dit een klassiek geval van psychologische oorlogvoering en wordt Facebook en Twitter vooral gebruikt door inlichtingendiensten om een coup succesvol te laten verlopen door desinformatie te verspreiden.