Home Nieuws Europees Parlement rolt rode loper uit voor terreur

Europees Parlement rolt rode loper uit voor terreur

Foto: Turkse Strijdkrachten. Foto van in beslag genomen wapens van de terreurbewegingn PKK in Şırnak.

PKK-terroristen waartegen arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd, zullen op 7 en 8 december een conferentie bijwonen die wordt georganiseerd in het Europarlement. Dat meldt de Engelstalige Sabah.

Advertentie

“De conferentie in kwestie wordt georganiseerd met hulp van het PKK-gelieerde Koerdische Instituut in Brussel”, aldus Daily Sabah.

Het evenement, dat op 7 en 8 december wordt gehouden, kan volgens het bericht de goedkeuring wegdragen van de Socialisten en Democraten.

Tijdens het evenement zal de hooggeplaatste PKK-figuur Zubeyir Aydar, waartegen een Red Notice arrestatiebevel is uitgevaardigd door Turkije, een toespraak houden, terwijl Salih Muslim, van de Syrische tak van de terreurbeweging PKK (PYD), ook zal spreken. Ook voor Muslim is een Red Notice arrestatiebevel uitgevaardigd.

Aydar werd onlangs samen met 35 anderen ervan verdacht een terreurnetwerk in België te runnen. Het federaal parket zag de zaak tegen hem echter op de klippen lopen. De tenlasteleggingen luidden toen:

“deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische ontvoering van een minderjarige, terroristische wederrechtelijke vrijheidsberoving van meerderjarigen, het uiten van terroristische doodsbedreigingen, inbreuken op de Wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie”.

Vorig artikelSuccesvolle lancering inlichtingensatelliet Turkije GÖKTÜRK-1
Volgend artikelAIVD onderzocht extreemrechts kopstuk Wilders om banden met Israël