Home Nieuws Europees Hof houdt veroordeling vanwege belediging profeet overeind

Europees Hof houdt veroordeling vanwege belediging profeet overeind

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een eerdere veroordeling van de rechtsextremist Elisabeth Sabaditsch-Wolff, die de profeet Mohammed (vzmh) een pedofiel noemde, gehandhaafd.

Advertentie

Zionistische haatgroepen

Elisabeth Sabaditsch-Wolff werd al in 2011 veroordeeld voor haar uitspraken, maar vandaag oordeelde ook de Europese rechtbank dat het vonnis overeind blijft. Sabaditsch-Wolff is volgens SPLC een bekende in anti-islam kringen en werkt nauw samen met de zionistische haatgroep ACT (Act For America) van Brigitte Gabriel, een prominente naam in de anti-islam industrie. Ook afficheert Sabaditsch-Wolfff zich vaak met prominente rechtsextremisten en racistische fascisten zoals Geert Wilders.

Anti-islam samenzweringstheorie

Haar denkbeelden werden regelmatig gepubliceerd op Gates of Vienna, een blog van Edward May, één van de grootste anti-islam websites ter wereld. Het blog is de grootste verspreider van de anti-islam samenzweringstheorie Eurabië, waarin moslims worden afgeschilderd als een demografische bedreiging.

De beslissing van de Europese rechters is gebaseerd op een eerder vonnis over uitspraken die Sabaditsch-Wolff deed op twee seminars in 2009 getiteld “Basisinformatie over islam” waar ze de zich grievend uitliet over het leven van de islamitische profeet. volgens de rechters maakte ze zich schuldig aan het beledigen van religieuze doctrines. Haar uitspraken zouden erop gericht zijn om de profeet te beschuldigen van pedofiele neigingen, waarvoor ze een boete kreeg van 480 EURO en de proceskosten. In haar hoger beroep bij de Weense rechtbank voor Beroepen bleef het vonnis overeind.

Terechte veroordeling

Ook de Europese rechtbank oordeelde vandaag dat de Oostenrijkse rechtbank de zaak uitvoerig heeft beoordeeld en de bredere context van haar eerdere verklaringen meegenomen heeft in de afweging of haar recht op vrijheid van meningsuiting geen inbreuk maakt op het recht van anderen om in hun religieuze vrijheid beschermd te worden en het bewaren van religieuze vrede in Oostenrijk.

Volgens de rechtbank gaat Sabaditsch-Wolff voorbij de acceptabele grenzen van een objectief debat door de profeet van de islam beledigend aan te vallen, met als gevolg het riskeren van de religieuze vrede en het aanwakkeren van vooroordelen.

De hele uitspraak is HIER terug te lezen.