Home Nieuws EU spreekt zich uit over terreuraanslagen PKK

EU spreekt zich uit over terreuraanslagen PKK

De EU heeft op dinsdag haar zorgen geuit over de “Escalatie van geweld en de verslechterde veiligheidssituatie in Turkije”.

Advertentie

In de EU verklaring staat: “Zoals we bij meerdere gelegenheden hebben aangegeven, veroordelen wij ten strengste de aanvallen van de PKK en roepen we alle partijen op tot een onvoorwaardelijke staakt-het-vuren en een terugkeer naar de onderhandelingstafel”, aldus EU-woordvoerder Maja Kocijancic.

Ze benadrukte de rol van de interim-regering om het vredesproces verder te helpen en dat er al flinke sprongen zijn gemaakt in de afgelopen twee jaar. Dinsdag nog kwamen er bij een ISIS-stijl PKK aanslag 12 politiemensen om het leven door een bermbom, toen deze onderweg naar hun werk waren in een pendelbus. De aanslag kwam twee dagen na een soortgelijke aanslag die aan 16 soldaten het leven kostte.

De PKK heeft volgens politici van verschillende partijen in Turkije “De vredesonderhandelingen gebruikt om hun wapendepot aan te vullen en zijn nooit oprecht geweest in hun streven naar vrede”.