Home Opinie EU-provocateur Kati Piri wil snelle behandeling asielaanvragen Gülenisten

EU-provocateur Kati Piri wil snelle behandeling asielaanvragen Gülenisten

EU-provocateur Kati Piri, Europarlementariër voor de PvdA en Turkije-rapporteur voor het logge EU-fossiel, wil dat asielaanvragen van Gülenisten, die na de mislukte couppoging in Turkije naar alle uithoeken van de wereld vluchten, snel worden behandeld. Dat verklaart Piri tegenover Nieuwsuur.

Advertentie

Oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot vindt het verstandig dat Nederland voor aanhangers van de voortvluchtige prediker Fethullah Gülen voor een verlengde procedure heeft gekozen. De overheid heeft zo maximaal 15 maanden de tijd om over een asielaanvraag te beslissen.

Bot vindt juist dat de relaties met Turkije niet onnodig verder op de spits gedreven moeten worden. Dat in tegenstelling tot Kati Piri die met niets anders bezig lijkt te zijn.

Piri gaf onlangs nog een interview aan de Turkse oppositiezender ARTI-TV dat opgezet is in Duitsland en gefinancierd wordt door een Nederlandse Stichting. Onder de schrijvers voor ARTI zijn ook mensen die afkomstig zijn van kranten zoals Ozgur Gundem, Roj TV en Ozgur Politika. Eerstgenoemde krant is gesloten omdat het vooral de propaganda-taken voor de terreurbeweging PKK uitvoerde. De terreurgroep PKK is verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden.