Home Nieuws Eritrese vluchteling probeert in koffertje naar Zwitserland te reizen

Eritrese vluchteling probeert in koffertje naar Zwitserland te reizen

Twee Eritrese vluchtelingen zijn aangehouden door de Zwitserse politie toen ze via Italië Zwitserland binnen probeerden te gaan per trein.

Een Eritrese vluchteling is opgepakt nadat hij zich verstopte in een koffer in een trein die onderweg was van Italië naar Zwitserland. Het lukte de man van 1.80 meter lang om zich in een koffer te proppen en als bagage van een vriend op de trein te worden gezet in Milaan. Het ongemak werd hem na 45 minuten teveel, toen de trein de grens met Zwitserland passeerde en de man het niet meer trok.

Advertentie

Passagiers lichtten de autoriteiten in toen ze vreemde geluiden uit een koffer hoorden komen. Beveiligers die de tas vervolgens uit de trein haalden waren verrast toen er een hand uit de koffer tevoorschijn kwam. De rest volgde spoedig, terwijl één van hen het gebeuren filmde.

Omdat het de Eritrese man niet zelfstandig lukte om zich te bevrijden uit de koffer, assisteerden de beveiligers de man. De man werd samen met zijn vriend, die zich in het toilet verstopte, opgepakt door de Zwitserse politie.

De Zwitserse politie verklaarde tegenover de Britse pers: We kregen een telefoontje van de Italiaanse politie dat twee Eritrese mannen Zwitserland binnen probeerden te komen en op weg waren naar Groot-Brittannië. De informatie was dat één van hen zich in een koffer zou bevinden en de ander met de koffer zou reizen. De koffer werd ons aangewezen en de man werd gevonden. De man is in zijn twintiger jaren en we vonden zijn vriend in het toilet”.