Home Nieuws Erdoğan wenst Turkse Christenen een gezegend Pasen

Erdoğan wenst Turkse Christenen een gezegend Pasen

patriarch-bartholomew-easter
Christenen vieren vandaag Pasen in drukbezochte kerkdiensten in meerdere steden in Turkije.

Advertentie

Veel bezoekers uit het buitenland
De Grieks-Orthodoxe gemeenschap vierde Pasen met een kerkdienst in de Fener Orthodox Griekse Patriarchie in de Balat wijk van Istanbul, voorgegaan door de Patriarch Bartholomew van de Saint George kerk. De kerkdienst was bezocht door lokale gelovigen, maar ook door bezoekers uit Griekenland en andere delen van Europa.
De Paaswakes waren ook uitgevoerd in steden met kleinere Christelijke gemeenschappen, zoals in de Zuidelijke provincies Hatay en Mersin.

Wij hebben verdriet en vreugde gedeeld met elkaar
Minister President Recep Tayyip Erdoğan feliciteerde de Christelijke gemeenschap in Turkije met de viering van het Paasfeest. “Turkse en Christelijke burgers hebben eeuwenlang samen geleefd en we hebben zowel onze vreugde als ons verdriet met elkaar gedeeld. Ik wens vrede aan alle Christelijke inwoners van ons land en een goede viering van Pasen, wat een belangrijk evenement is voor christelijke gelovigen”, zei hij in een boodschap aan de Christelijke gemeenschap in Turkije.

Wederzijds respect en vertrouwen
Ook Parlementspreker Cemil Çiçek uitte zijn wens dat “alle Christelijke inwoners van Turkije, een gezegend Paasviering moge hebben”.
“Verschillende geloven in Turkije hebben eeuwenlang naast en met elkaar geleefd in een atmosfeer van wederzijds respect en vertrouwen. Deze waarden hebben een cruciale rol gehad in de fundamenten van universele waarden, zoals humanisme, solidariteit en tolerantie van onze samenleving”, voegde Çiçek toe aan zijn bericht voor de Christelijke burgers en gemeenschappen.