Home Nieuws Erdogan tegen Netanyahu: “Wil je les in menselijkheid, lees de tien geboden”

Erdogan tegen Netanyahu: “Wil je les in menselijkheid, lees de tien geboden”

De Turkse president Erdogan haalde dinsdag fel uit naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu na de Israëlische moordpartijen in Gaza maandag.

Israël heeft maandag tenminste 60 Palestijnen vermoord en duizenden anderen verwond bij demonstraties in Gaza. Onder de doden zitten ook 8 kinderen, terwijl ook 12 journalisten en 18 ambulancebroeders gewond zijn geraakt.

Netanyahu zei in een verklaring dat de Turkse president “Één van de grootste supporters is van Hamas” en dat hij “Ongetwijfeld weet wat terrorisme en afslachting betekent”. “Ik stel voor dat hij geen moraliteit predikt aan ons”, aldus Netanyahu

Presidentieel woordvoerder Ibrahim Kalin reageerde direct op de Tweet van Netanyahu met “Spreken over moraliteit na het afslachten van tientallen weerloze mensen? Wat een grap van de premier van een Apartheidsstaat“.

Even later reageert ook de Turkse president via een Engelstalige Tweet en zegt: “Netanyahu is de premier van een Apartheidsstaat die het land van een weerloos volk al meer dan 60 jaar bezet in strijd met VN-resoluties. Hij heeft het bloed van Palestijnen aan zijn handen en kan zijn misdaden niet bedekken door Turkije aan te vallen. Wil je een les in menselijkheid? Lees de tien geboden.