Home Nieuws Erdogan reageert op Russische aanwezigheid in Noord-Syrië

Erdogan reageert op Russische aanwezigheid in Noord-Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei vrijdag dat Turkije geen Russische basis zal tolereren in het noorden van Syrië.

Advertentie

President Erdoğan deed zijn opmerkingen na het vrijdaggebed toen hij werd bevraagd door journalisten over claims dat Rusland een basis zal bouwen in Noord-Syrië. Erdoğan reageerde dat Turkije zich ervan bewust is dat er rond de 100 soldaten zijn in Noord-Syrië.

“De PYD terreurorganisatie, die wordt gesteund door de Russen, is niet veel anders dan DAESH”, zei Erdoğan. “Er is geen verschil tussen hen. We zullen hierover morgen ook gedetailleerd in gesprek gaan met Joe Biden”. De Amerikaanse vice-president is sinds donderdagavond in Turkije voor besprekingen met de Turkse regering.

Erdoğan sprak ook over de meest recente terreuraanslag in Turkije door de PKK, die een basisschool in Diyarbakir aanviel met granaten. Er vielen geen doden bij de aanslag. De terreuraanslag op de school laat de wrede plannen van de terreurorganisatie zien, zei hij.

Ondertussen is er in Syrië volgens onbevestigde berichten van Koerdische bronnen nog een Russisch vliegtuig neergehaald.