Home Economie Erdogan ontvangt topman Islamitische Ontwikkelingsbank in Turkije

Erdogan ontvangt topman Islamitische Ontwikkelingsbank in Turkije

De Turkse president Erdogan heeft deze week de bestuursvoorzitter van de islamitische bank Ahmad Mohamed Ali Al-Madani ontvangen in Turkije.

Advertentie

De ontmoeting tussen de Turkse president en de voorzitter van de islamitische ontwikkelingsbank vond in het Presidentieel Paleis in Ankara plaats en was gesloten voor de pers.

De Islamitische Ontwikkelingsbank (IDB) heeft een kapitaal van $ 150 miljard. Turkije is in grootte de negende aandeelhouder van de bank na respectievelijk Saudi-Arabië, Libië, Iran, Nigeria, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Egypte en Koeweit.

Islamitisch bankieren en islamitisch beleggen verovert steeds meer terrein in de financiële wereld. Zelfs het Britse Lagerhuis heeft de verbouwing van het Westminster Paleis bekostigd met een islamitische obligatieregeling.

Islamitische obligaties – bekend als Sukuk – zijn alleen beschikbaar voor aankoop door islamitische beleggers. Wereldwijd worden volgens Global Islamic Finance Report [PDF] $1.813 triljoen (1.813.000.000.000.000.000) aan Sukuk obligaties beheerd.