Home Nieuws Erdoğan: “Obama waarom zwijg je over moord op moslims?”

Erdoğan: “Obama waarom zwijg je over moord op moslims?”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan bekritiseerde op 12 februari de Amerikaanse president Barack Obama voor zijn stilzwijgen na de moord op drie jonge moslims in Noord-Carolina deze week.

Advertentie

Hij sprak naast de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto tijdens een staatsbezoek aan het Latijns Amerikaans land, dat de 2e grootste economie op het continent heeft. Erdoğan zei dat de stilte van Obama en vice-president Joe Biden en minister van Buitenlandse Zaken John Kerry “veelzeggend” is en dat ze een standpunt zouden moeten innemen na zulke daden.

“Als je stil blijft wanneer je geconfronteerd wordt met een gebeurtenis als deze, en geen verklaring afgeeft, dan zal de wereld ook zwijgen naar u (u negeren)”, zei Erdoğan terwijl hij de verantwoordelijke voor de executie veroordeelde.

De drie moslims werden op dinsdag doodgeschoten in de buurt van de Universiteit van North Carolina. Een woordvoerder van Het Witte Huis zei op woensdag dat het de resultaten van het politieonderzoek af zal wachten alvorens commentaar te geven op de meervoudige moorden.