Home Nieuws Erdoğan kandidaat voor Turkse presidentsverkiezingen, deelt sneer uit aan directe opponent Ekmeleddin

Erdoğan kandidaat voor Turkse presidentsverkiezingen, deelt sneer uit aan directe opponent Ekmeleddin

Erdogan President 2

Advertentie

De Turkse regerings partij AKP heeft tijdens een extravagante receptie bevestigd dat Recep Tayyip Erdoğan hun kandidaat is voor de aankomende presidentsverkiezingen in augustus, in aanwezigheid van ongeveer 4000 partijleden.

Nieuw tijdperk
Recep Tayyip Erdoğan, die eerder al zijn aspiratie kenbaar heeft gemaakt om de eerste direct verkozen president van Turkije te worden, heeft de verkiezing in augustus al, een mijlpaal dat een nieuw tijdperk in zal luiden, genoemd.

‘Weloverwogen keuze AKP’
Zijn naam is officieel aangekondigd door vicevoorzitter van de AKP Mehmet Ali Şahin, die benadrukte dat er aan de beslissing een lang proces van consultaties vooraf is gegaan. Ook zei hij dat alle AKP afgevaardigden unaniem achter de kandidaatstelling van Recep Tayyip Erdoğan staan. Alle vroegere en huidige wetgevers, burgemeesters, centrale bestuursleden, congresgangers en provinciale hoofden verzamelden zich op het evenement, dat te midden van een grote fanfare heeft plaatsgevonden, waaronder een 3-D visuele projectie.

Erdoğan deelt sneer uit aan opponent Ekmeleddin
Erdoğan sprak zijn partijgenoten toe en deelde daarbij een flinke sneer uit aan zijn opponent Ekmeleddin İhsanoğlu “Ik ben niet met deze strijd (politiek) begonnen nadat ik 60 ben geworden. Ik ben politiek actief sinds ik 18 jaar oud was,” zei Erdoğan in een indirecte sneer naar Ekmeleddin İhsanoğlu, die een non-politiek internationaal speler was, voor zijn nominatie door de twee grootste oppositiepartijen in Turkije. Erdoğan eindigde zijn speech dat hij niet alle AKP afgevaardigden in partij bijeenkomsten zal blijven zien, nadat hij tot president is verkozen. “Ik hoop dat dit geen vaarwel, een eind, een epiloog is, maar een begin van iets nieuws,” zei hij.

Youtube imagegrab, Erdogan hologram Izmir 2014
Youtube imagegrab, Erdogan hologram Izmir 2014