Home Nieuws Erdogan gaat “All-in”, dinsdag hoort de wereld de naakte waarheid over de...

Erdogan gaat “All-in”, dinsdag hoort de wereld de naakte waarheid over de moord op Khashoggi

De Turkse president Erdogan zegt dat hij dinsdag belangrijke verklaringen zal afleggen over de gruwelijke moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi in het Saudi consulaat. Khashoggi werd op 2 oktober jongstleden vermoord in het Saudisch consulaat door een executieteam, waarvan enkelen vertrouwelingen van de kroonprins Mohammad bin Salman zijn.

Advertentie


We zoeken gerechtigheid in al haar naakte waarheid, niet langs gewone stappen, maar in al haar naakte waarheid. Dit is geen gewone zaak. Ik zal dinsdag verklaringen afleggen tijdens de parlementaire vergadering van de AK-Partij. Het incident (over Khashoggi) zal in zijn geheel worden onthuld,” zei Erdogan.

Verwacht wordt dat er nieuwe feiten boven tafel zullen komen die onder andere zijn verkregen middels het forensisch onderzoek in het Saudisch consulaat en de consulaire ambtswoning.

Saudi Arabië gaf na twee weken lang ontkend te hebben dat Khashoggi is vermoord, uiteindelijk toe dat Khashoggi is vermoord in het Saudisch consulaat, maar zei in een verklaring dat Khashoggi betrokken raakte bij een vechtpartij die uitbrak en mede als gevolg van die vechtpartij is overleden.

Wereldleiders en journalisten vinden deze verklaringen en het feit dat de roekeloze kroonprins Mohammad bin Salman niet betrokken zou zijn bij of weet zou hebben van deze buitenrechtelijke executie ongeloofwaardig. De Saudi’s doen er momenteel alles aan om de kroonprins, wiens positie onhoudbaar is geworden, af te schermen van enige betrokkenheid bij de moord.

De internationale pers wacht in spanning af of de verklaringen van president Erdogan op dinsdag de Gordiaanse knoop die de zaak Khashoggi is geworden, zullen ontwarren.