Home Nieuws Erdogan: Duitsland verkoopt geen wapens aan bondgenoten, geeft ze wel aan terreurgroepen

Erdogan: Duitsland verkoopt geen wapens aan bondgenoten, geeft ze wel aan terreurgroepen

De Turkse president Erdogan noemt de Duitse autoriteiten “fascistisch” voor het tolereren van hakenkruistekens die neonazi’s op moskeeën achterlaten, terwijl rechtszaken van neo-Nazi groepen die de Turkse gemeenschap tot doelwit maakten jarenlang voortduren. Ook haalt hij hard uit naar het Duitse besluit om defensiematerieel niet aan Turkije te verkopen, maar deze wel te geven aan terreurgroepen.

Advertentie

Erdogan haalde tijdens een openingsbijeenkomst in Istanbul hard uit naar de Duitse regering voor het tegenhouden van door Turkije besteld defensiematerieel van Rheinmettal.

Erdogan zegt dat Duitsland geen wapens verkoopt aan NAVO-bondgenoot Turkije, maar wel aan terreurgroepen.

Zij noemen de Turkse president een dictator, maar wanneer we hen met gegronde redenen fascisten noemen, raken ze beledigd,” zei Erdogan. Erdogan betwijfelde of Duitse autoriteiten überhaupt stappen hebben gezet tegen neo-Nazi groepen die hakenkruizen op moskeeën achterlaten en wees naar de gemakzuchtige omgang van de Duitse autoriteiten met de Nationalistisch Socialistische Ondergrondse (NSU).

NSU wordt beschuldigd van 9 racistische moorden en twee bomaanslagen in overwegend Turkse buurten van Duitsland. Bij die moorden werden tussen 2000 en 2006 8 Turken en een Griek om het leven gebracht.

Ook in Nederland zijn moslims en moskeeën het doelwit van aanslagen met brandbommen en brandstichting. Het meest recente voorbeeld van een extreemrechtse terreuraanslag is de Enschedese moskee aan de Tweede Emmastraat die aangevallen werd. De moskee werd in februari 2016 bestookt met brandbommen door extreemrechtse met de PVV sympathiserende terroristen Raymond S., Jeroen B., Danny H. en Marco H.. Op het moment van de terreuraanslag bevonden zich ook kinderen in de moskee. Wonder boven wonder zijn er bij die aanslag geen dodelijke slachtoffers gevallen.