Home Entertainment Basketballer Enes Kanter heet voortaan Enes Gülen

Basketballer Enes Kanter heet voortaan Enes Gülen

Foto: Een Twitteraar reageert op de persverklaring van Enes.

De vader van de beroemde Fethullahistische basketballer Enes Kanter heeft zijn zoon onterft en uit de familie gezet. Enes noemt zichzelf voortaan Gülen.

Mehmet Kanter, professor op de Medeniyet Universiteit is op 4 augustus op non-actief gezet in verband met een onderzoek naar de FETÖ/PDY terreurorganisatie. Kanter heeft afstand genomen van de Fethullah Gülen beweging en schrijft in een brief dat hij zijn spijt betuigt aan het Turkse volk dat hij een zoon als Enes Kanter heeft. Hij zegt dat hij zich schaamt voor zijn zoon.

Advertentie

Enes schrijft sinds een aantal jaren, ondanks mijn waarschuwingen aan hem, de meest lelijke dingen over de Turkse president en het Turkse volk. Wij geloven dat Enes is gehypnotiseerd door de Fethulahhistische terreurbeweging FETÖ. We hebben keer op keer tegen hem gezegd dat mensen fouten kunnen maken en van hun fouten kunnen terugkeren, maar we hebben hem niet kunnen overtuigen. We verbannen hem uit de familie en willen dat hij zo snel mogelijk zijn naam veranderd. Wij als Kanter familie hebben ons altijd dienstbaar opgesteld voor deze natie en zullen ons dat altijd blijven doen. Want wij hebben geen ander land dan dit land,” aldus Mehmet Kanter.

Enes reageert met een persverklaring via zijn Twitteraccount en zegt dat hij na 24 jaar zijn familie heeft verloren, maar dat hij nog steeds bereid is om zijn leven te geven voor de voortvluchtige radicale prediker Fethullah Gülen. “Vanaf vandaag is mijn familie, die betraande imam“, schrijft hij in zijn brief. Kanter ondertekent de brief met Enes Gülen.

Vorige week schreef Enes nog dat hij voor zijn hocaefendi (Gülen) bereid is om niet alleen zichzelf, maar ook zijn familie, op te offeren. Ook kwamen privé-twitter-gesprekken tussen Enes Kanter en de comedian Atalay Demirci naar buiten, waarin Demirci Kanter vraagt om een lening. Kanter weigert en zegt in dat gesprek dat hij zelf ook niet in een positie verkeert om geld uit te lenen, in verband met afdrachten aan de hizmet. Kanter heeft in 2015 zijn contract bij Oklahoma City Thunder met vier jaar verlengd voor een som van 70 miljoen dollar. Demirci gaf in het gesprek aan dat hij de basketbalspeler noodzakelijk moet ontvolgen op Twitter als voorzorgsmaatregel. Demirci zelf werd vorige week vrijdag opgepakt in verband met het onderzoek naar de Fethullahistische terreurbeweging FETÖ, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de afgeslagen couppoging op 15 juli.

Kanter was onlangs nog in Nederland waar hij verschillende scholen en instellingen bezocht, waaronder de redactie van ZamanVandaag en een voedselbank.

De brief van vader Kanter aan de zoon die hij heeft verstoten uit de familie.
De brief van vader Kanter aan de zoon die hij heeft verstoten uit de familie.

 

 

Vorig artikelNOS wanneer gaan jullie stoppen met liegen
Volgend artikelMogelijk Fethullahistische betrokkenheid bij dood Turgut Özal