Home Opinie Een emancipatiegolf van randdebielen

Een emancipatiegolf van randdebielen

Afgelopen donderdag verscheen er een column van Roderick Veelo, je weet wel die kale bij RTL, waarin hij betoogde dat mensen die zich beledigd voelen door de uitspraken van Wilders beter naar de psycholoog kunnen. Hij voegde eraan toe dat ‘volwassen mensen die een rechter opzoeken, omdat ze zich beledigd voelen, de schoolplein niet zijn ontgroeid, waar ze de juf opzochten om de pestkop aan te wijzen.’ An sich heeft hij natuurlijk een punt. Immers, wie zich beledigd voelt, heeft een probleem. Het is de reactie van de één op de actie van een ander.

Advertentie

De column van Roderick geeft de posities van alle partijen weer: een pestkop, een pispaal en de juf. Respectievelijk stellen zij Wilders, de moslim en de rechter voor. Uiteraard is die vergelijking zo krom als de redenatie van Roderick zelf. De vergelijking telt namelijk een vierde partij: de rest van de klas ofwel ‘de bezorgde burgers’, om in maatschappelijke termen te blijven. Het gevoel van moslims dat aangewakkerd wordt door de uitspraken van glorixhoofd is uiteraard meer dan het gevoel van onbehagen alleen. Veel moslims voelen zich in de maatschappij letterlijk aan de kant gezet als gevolg van de uitspraken van Wilders.

Roderick wél, Hasan niet

Het is namelijk niet Wilders zelf die de moslims op school, op het werk of in de sportkantine discrimineert. Het zijn de ‘bezorgde burgers’ die moslims terroriseren met de domste vragen c.q. opmerkingen naar aanleiding van de acties van Wilders. Er zijn talloze voorbeelden van ‘bezorgde burgers’ die een sollicitant op basis van achtergrond discrimineren. Een sollicitant met een ‘kaaskoppen’-naam, zoals Roderick, wordt uitgenodigd, terwijl een sollicitant met de naam Hasan wordt geassocieerd met termen als terrorist, gevaarlijk of iemand die intiem gedrag bezigt met geiten. Uiteraard nodigt de bezorgde HR-medewerker Hasan dan niet uit voor een kennismaking.

De uitspraken van Wilders leiden ertoe dat bijvoorbeeld een dame met kortpittig kapsel een moslima met geweld van haar hoofddoek wil ontdoen. De uitspraken van Wilders leiden ertoe dat elitecommando’s in Roosendaal moslim-gerelateerde geluiden horen terwijl die er niet zijn. De houding van Wilders geeft een groep neanderthalers het idee dat ze een moslima in de tram kunnen aanvallen.

Emancipatiegolf van randdebielen

Wilders’ toon, uitspraken en houding ten opzichte van moslims leidt er toe dat er een emancipatiegolf ontstaat ten gunste van een grote groep randdebielen. Vroeger was je gewoon een vreemd geval als je vond dat alle Marokkanen terug moesten gaan naar Istanbul. Nu ben je een ‘bezorgde burger’ en heb je de gehele politieke en maatschappelijk arena om je retardatie te etaleren. De emancipatie van de mensen waarvan ik vaak het idee heb dat ze massaal een geestelijke handicap, rancune of een andere vorm van negatief geladen energie met zich meedragen is gelukt, dankzij glorixhoofd!

Helaas heeft de emancipatiegolf van de ‘bezorgde burgers’ zich ten nadele van moslims voltrokken. Roderick Veelo constateert ten onrechte dat mensen zich beledigd voelen door Wilders zelf. Ik denk dat het veel moslims die aangifte hebben gedaan tegen Wilders het geen bal kan schelen wat Wilders roept. Toch pakt de moslim, die zich benadeeld voelt in de maatschappij door acties van randdebielen, nu de kans om de oorzaak van alle ellende in de samenleving aan te pakken: Wilders. Dat een moslim dit doet door aangifte te doen en de officier van justitie te verzoeken om een vermeende haatzaaier te vervolgen is een recht. De rechter zal hier een uitspraak over doen conform de wetten in dit land en daar heeft die kale weinig van te vinden.

Om in lijn van Roderick Veelo te blijven, adviseer ik alle ‘bezorgde burgers’ die op 17 maart 2017 op de PVV gaan stemmen om vooral niet naar de psycholoog te gaan. Deze mensen kunnen beter linéa rectum [pun intended] terug in het hol te kruipen van waaruit ze zijn gekomen. Vanaf het moment dat hun moeder ze op deze aardbol heeft geperst tot het moment dat ze een rode kruis in het hok van de PVV op het stembiljet plaatsen hebben ze op het punt van menselijkheid, volwassenheid, intellect, redelijkheid, individualiteit en onafhankelijkheid weinig opgedaan. Laat dat nou precies zaken zijn die je in tegenstelling tot gekrenktheid niet kan repareren bij de psycholoog.