Home Nieuws Elhamdulillah, Khabib maakt dubbelgetrokken gehakt van Ierse kippenpoot McGregor

Elhamdulillah, Khabib maakt dubbelgetrokken gehakt van Ierse kippenpoot McGregor

Khabib Nurmagomedov heeft zondagochtend flinke klappen uitgedeeld aan de Ier Conor McGregor. McGregor daagde de Avar Khabib uit Dagestan flink uit voor de wedstrijd en beledigde daarbij en passant ook nog eens de religie en de familie van Khabib. Die woorden liet de Tsjetsjeen hem weer inslikken na een chokehold in ronde vier.

Advertentie

Voor de wedstrijd daagde de Ier Khabib uit, die er aanstoot aan nam dat McGregor whiskey dronk en islamitische begroetingsvormen ridiculiseerde. Bij de presentatie haalde McGregor zelfs uit naar Khabib.

Khabib bleef echter rustig en rekende in de ring af met McGregor. De woorden die hij vooraf uitsprak “Elhamdulillah Allah gaf me alles. Elhamdulillah. Ik weet dat jullie niet van dit woord houden. Morgenavond ga ik jullie jongen klappen geven, jongens,” bleken een belofte die hij inlosde.

Een smet op het toernooi bleek de vechtpartij nadien. Khabib raakte slaags met de trainer van de grofgebekte Ier, terwijl een teamgenoot van Khabib in gevecht raakte met McGregor zelf. Hoewel Khabib zich nu al kampioen MMA en UFC mag noemen, wordt de gordel op een rustiger moment uitgereikt.

Een voorbeeldige sporter: