Home Nieuws Eggboy slaat ei stuk op hoofd neonazi-Senator

Eggboy slaat ei stuk op hoofd neonazi-Senator

Een Australische tiener heeft een ei tegen het hoofd van de extreemrechtse senator Fraser Anning gekwakt, nadat hij in de nasleep van de bloedige terreuraanslag op moskeeën in Christchurch moslims en mensen met een migrantenachtergrond de schuld gaf van geweld. De jongeman kreeg meteen de bijnaam Eggboy en wordt geroemd om zijn verzetsdaad. Video’s onderaan het artikel.

Advertentie

Fraser Anning zelf begon de minderjarige jongen meteen te mishandelen, terwijl zo’n vijf á zes man, waaronder de rechtsradicale Neil Erikson, de jongen in een wurggreep op de grond hielden. De tiener geeft aan dat zijn actie een reactie is op uitspraken van Anning op Twitter. De neonazistische senator publiceerde een verklaring na de terreuraanslag op moskeeën in Christchurch waarin hij migratiebeleid de schuld geeft van de slachtpartij in Nieuw-Zeeland.

Eggboy, de 17-jarige William Connolly, werd meteen een internetsensatie waarvoor zelfs een crowdfunding-actie is opgestart en waarbij inmiddels al meer dan $33.000 is opgehaald om zijn eventuele juridische kosten te dekken. Zelf geeft Connolly aan dat hij met het geld meer eieren zal aanschaffen.

Anning was op het moment dat hij geconfronteerd werd door Eggboy een persconferentie aan het houden in Melbourne op een rechtsextremistische bijeenkomst. Politieagenten hebben de jongen aangehouden en later zonder aanklacht vrijgelaten. De autoriteiten in Australië kijken nu naar de mishandeling van de jongen door de Senator en of hij aangeklaagd kan worden voor geweldpleging. De Australische premier vindt dat Anning moet worden aangepakt voor het slaan van de tiener.

Connolly wint met zijn daad van verzet het internet voor zich, maar wordt door het platform Twitter tot twee keer toe geschorst. Het Twitteraccount met regelrechte neonazipropaganda van Fraser Anning staat gewoon online.

Videocompilaties van Eggboy:

https://twitter.com/iSliceOfLife/status/1107008670813036549

https://twitter.com/EggboyWC/status/1106999884677173248

https://twitter.com/borzou/status/1106877078820044800