Home Politiek Een vrouw met Zweedse Ballen?

Een vrouw met Zweedse Ballen?

Margot Wallström, de 61 jarige Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, heeft in de anderhalf jaar dat zij het departement nu leidt al voor flink wat ophef gezorgd! Eerst erkende ze de staat Palestina, daarna uitte ze diverse malen kritiek op Saoedi Arabië in verband met de behandeling van vrouwen, nu roept ze op om Israël te onderzoeken om vast te stellen of deze zich schuldig maakt aan ‘buitengerechtelijke executies‘ van Palestijnen.  

Advertentie

‘Het is absoluut noodzakelijk dat er een grondig en geloofwaardig onderzoek komt naar deze doden, om zo helder te krijgen wie hiervoor de verantwoordelijk draagt,’ aldus Wallström. Zoals bij de meesten bekend is, vindt Israël het heel normaal om mensen te executeren nadat ze in opstand komen tegen hun onderdrukking; Ze vinden het gerechtvaardigd om een Palestijn die met stenen gooit of met een mes aanvalt, dood te schieten met de meest geavanceerde wapens.

Israël en Zweden liggen al langer met elkaar in de clinch, nadat Zweden Palestina officieel als staat erkende in 2014. De politieke en handelsbanden zijn al eens verbroken en nu dreigt Israël wederom de banden te verbreken.

De selectieve verontwaardiging van de Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely is weer eens groot. Wallström zou “met haar roekeloze en belachelijke uitspraken het geweld, terrorisme en antisemitisme aanmoedigen”. Palestina daarentegen juicht de uitspraken juist toe; “We moeten niet bang zijn voor het door Israël gesponsorde terrorisme”, klinkt het. Volgens het Palestijnse ministerie verzwijgt Israël ‘de misdaden van het eigen kolonisatie-beleid’.

free_palestine__by_mistersev7n-d7s1oa0