Home Nieuws Een held zonder verblijfsvergunning, islamitische Spiderman van Parijs redt kind van gewisse...

Een held zonder verblijfsvergunning, islamitische Spiderman van Parijs redt kind van gewisse dood

“Een held zonder papieren”, wordt de 24-jarige Mamadou Gassama uit Mali ook wel genoemd. De Parijse brandweer werd zaterdag ingelicht over een kind in nood, dat hing aan een balkon, maar voordat de brandweer ter plaatse was, was het kind al gered van een gewisse dood door de Malinese vluchteling.

Advertentie

Mammadou Gassama, zoals de Malinese spiderman in werkelijkheid heet, twijfelde geen moment toen hij een kind zag bungelen aan de reling van een balkon en klom in 30 seconden zonder hulpmiddelen naar het balkon op de vierde verdieping van een flat om het kind te redden. Filmpjes van de heldendaad die de ronde deden op sociale media zijn ondertussen al tientallen miljoenen keren bekeken.

Het geredde kind bleek achteraf alleen achter te zijn gelaten in huis. De vader werd gearresteerd en de moeder was op het moment van de gebeurtenis niet in Parijs. Het kind is volgens berichten voorlopig in een opvanghuis geplaatst.

De burgemeester van Parijs prijst de Malinees om zijn moed en zegt dat de stad hem zal helpen om zich te helpen vestigen in Frankrijk.