Home Nieuws Edwin Wagensveld, een zielig hoopje mens

Edwin Wagensveld, een zielig hoopje mens

Er was een 16-jarige Turks-Nederlands-Marokkaanse jongen voor nodig om alwéér aan te tonen dat de extreemrechtse met geweld dreigende, moslimhatende, racistische Edwin Wagensveld van PEGIDA een extreemrechtse geweldsdreigende, moslimhatende racist is. Maar de laatste twijfelaars zijn er inmiddels ook van overtuigd wat voor mens broodhitser Wagensveld werkelijk is. Zelfs het rechtse weblog GeenStijl laat er geen misverstand over bestaan (“Die 16-jarige jongen is met zijn open vizier meer Nederlander dan die weigernazi Wagensveld ooit zal worden“). Tja, dan weet je het eigenlijk wel.

Advertentie

De 16-jarige Cihan, naar eigen zeggen Turks-Nederlands met Marokkaanse roots, besluit het gesprek aan te gaan met Wagensveld, die zielsalleen op een pleintje staat te demonstreren. Een sneue man, een zielig hoopje mens. Kan het nog zieliger denk je? Jazeker kan dat. Wagensveld weigert het gesprek, omdat hij alleen maar met Nederlanders praat. Cihan doet zijn best om de dialoog aan te gaan, maar geeft het dan op. Als hij wegloopt, probeert hij Wagensveld de hand te schudden, maar die weigert, omdat hij moslims niet de hand schudt.

Het is ijdele hoop, maar ik ben benieuwd of Wagensveld nu ook van zijn voetstuk valt waar Fidan Ekiz hem op heeft geplaatst bij De Nieuwe Maan. IJdele hoop, omdat moslimhaat en racisme onderhand verdienmodellen zijn geworden waar menig knuffelallochtoon en geweldsdreigende racist een dikke boterham van eten.

Enfin, kijk zelf: