Home Economie Economie | Turkije doet meeste investeringen in buitenland in Nederland

Economie | Turkije doet meeste investeringen in buitenland in Nederland

Volgens cijfers van de Centrale Bank van de Turkse Republiek CRBT, is Nederland het land waarin de meeste buitenlandse Turkse investeringen terechtkomen. Van 2002 tot februari 2017 deden Turkse bedrijven voor meer dan 33,6 miljard EURO investeringen in het buitenland.

Advertentie

Nederland groeide in die tijd uit tot de topbestemming voor Turkse investeringen. Turkse bedrijven investeerden meer dan 9,3 miljard EURO in Nederland, gevolgd door de Verenigde Staten met 3,5 miljard EURO.

Volgens de Centrale Bank van Turkije hebben Turkse industriëlen bij de investeringen in Nederland de grootste aandacht gehad voor textiel, voedsel en sectoren van non-metaal houdende mineralen.

Turkije en Nederland onderhouden al 400 jaar lang diplomatieke banden en zijn van oudsher belangrijke strategische en economische partners. Jaarlijks gaan 700.000 tot 1.200.000 Nederlanders op vakantie naar Turkije. Nederland exporteerde in 2016 voor 5,3 miljard EURO naar Turkije, terwijl het zelf voor 2,7 miljard EURO importeerde uit Turkije.

Dünya / Sabah / DutchTurks