Home Nieuws Ece Temelkuran vraagt koningin Elizabeth om ‘Tamam’ te zeggen tegen president Erdogan

Ece Temelkuran vraagt koningin Elizabeth om ‘Tamam’ te zeggen tegen president Erdogan

De Turkse columniste Ece Temelkuran heeft in een column in de Britse krant The Guardian om hulp gevraagd aan de Britse koningin Elizabeth, zodat zij TAMAM zal zeggen tegen de Turkse president Erdogan bij zijn bezoek aan Groot-Brittannië.

Advertentie

Temelkuran refereert in haar column aan de opkomst van het nazisme en vraagt de Engelse koningin om tegen de Turkse president ‘Tamam’ te zeggen, een woord dat onlangs trending werd gemaakt door de oppositie, refererend aan een toespraak van de Turkse president Erdogan waarin hij stelt dat hij opstapt als het Turkse volk het [goed] genoeg (tamam) vindt geweest.

TAMAM en haar tegenantwoord DEVAM werden miljoenen keren gedeeld op sociale media om uiting te geven aan onvrede of tevredenheid over de Turkse president. Het DEVAM-kamp beschuldigt het TAMAM-kamp van valsspelen door middel van Twitterbots.

Temelkuran legt in haar brief uit dat het Turkse volk eerder ook al TAMAM heeft gezegd bij verkiezingen en de GEZI-protesten en vraagt de Britse koningin om haar macht bij dat van het Turkse volk te voegen om wat zij noemt ‘het kwaad’ te verslaan.

De Turkse columnist kan ook op kritiek rekenen op sociale media, omdat ze hulp vraagt aan een ongekozen monarch die al sinds 1952 op de troon zit, om te helpen met het afbreken van de macht van een gekozen leider die al vijftien jaar alle verkiezingen wint waaraan hij deelneemt.

Zelf noemt ze haar stuk politiek satire en beschuldigt ze haar critici ervan foutieve vertalingen te gebruiken.