Home Opinie “Ebroe weet het allemaal niet meer”

“Ebroe weet het allemaal niet meer”

Stephen en Ebroe in Django the Alternate ending

Afijn, Ebroe Oemar, de huis-, tuin- en keukenTurk van rechts- tot extreemrechtsminnend Nederland, mocht de verkiezingsuitslag in Turkije duiden aan de hand van het stemgedrag van Turkse Nederlanders.

Advertentie

Ze schrijft daarover, dat iedereen in Nederland dezelfde kansen krijgt en dat hier niet wordt gediscrimineerd op basis van geloof, afkomst, ras of geslacht en dat ze het gek vindt dat “NederTurken” massaal op een man stemmen die discriminatie en polariseren tot een kunst verheven heeft. Wilders zou niets zijn in vergelijking met de Turkse president, aldus Ebroe.

Als we Ebroe mogen geloven wordt er in Nederland niet gediscrimineerd, terwijl meerdere malen is aangetoond dat de politie in Nederland discrimineert, bedrijven discrimineren, de overheid stelselmatig niets tegen racisme doet, dat politieke partijen discrimineren en oproepen om hele bevolkingsgroepen te deporteren, zonder daarvoor meteen gestraft te worden. Integendeel, de hooivorkenbrigades van neusringen en reetgeweien in trainingspakken groeien gestaag.

Ebroe geeft aan dat Wilders niets zou zijn in vergelijking met de Turkse president. Makkelijke retoriek zonder kennis van zaken over de Turkse politiek. Waarschijnlijk om de autochtone Nederlandse lezer mee te vleien, want kritische Turk, altijd goed. Goed zo, je mag blijven Ebroe. De waarheid is en dat weten veel Nederlanders niet, omdat ze in jou ten onrechte een soort van kennisbank over Turkije zien, dat zelfs de nationalistische partij in Turkije, de MHP, niet te vergelijken is met de partij van Wilders. Voor jou in negatieve zin uiteraard. Wanneer we de uitspraak van Wilders over minder Marokkanen nemen en dat scenario voor de MHP in Turkije afspelen na een verkiezingsavond, waarbij de leider van de MHP zou roepen om minder <vul zelf een etnische minderheid in> en daar wel even voor zal zorgen, dan zou -terecht- het hele land op zijn kop staan. Nee, hier in Nederland hebben ze daar betaalde opruiers voor bij de landelijke dagbladen, die het eerst afwijzen, dan bagatelliseren en uiteindelijk accepteren als iets wat salonfähig gemaakt is. Om vervolgens de Marokkanen toch even te wijzen op hun oververtegenwoordiging in de criminaliteit, zonder een woord te reppen over etnisch profileren. Maar Ali B, dat is een goede Marokkaan en Ebru U. is een goede “Turk”, want die klagen niet.

Dit gebeurt hier in jouw Nederland Ebroe. De oproepen tot deportatie. Volgens jou het meest ideale land om in op te groeien. Het land waarin je vanuit de gierkelder van propria cures en nieuwe revu door kunt stoten naar de rechter- of linkerhand van Theo van Gogh en daarna naar een rechts weblog, die racisme, discriminatie en polarisatie heeft verheven tot een kunst waar veel geld mee te verdienen valt. Vraag omroepdirecteur Domonieke Weesie -onder wiens gezelschap je in Studio Powned iets mocht bazelen over de Armeense Genocide- eens naar de centen die je met haatzaaien binnen kunt harken. Hij heeft immers voorgedaan hoe het moet, met niet nader te noemen blog, die nu in zijn versoberde, afgeslankte vorm verder moet en geen andere keuze heeft dan hetzelfde mantra van racisme/moslimhaat en kwezelige quasi populistische teksten herhalen om nog wát pageviews te genereren.

Op dat soort plaatsen kun jij je columns nog kwijt over hoe atheïstisch je bent, hoe fijn en niet racistisch Nederland volgens jou is, hoe achterlijk jij moslims vindt met “hun ramadan en nachtelijke gebedsoproepen en de verering van de profeet Mohammed”. Om vervolgens, als je een reactie krijgt op je haatzaaierij en misantropie, aangifte te doen tegen duizenden beledigingen en bedreigingen op Twitter.

Wees realistisch en vertel mensen gewoon de waarheid. Namelijk dat je je bestaansrecht ontleent aan, zoals velen in Nederland, het zaaien van haat en het demoniseren van groepen mensen op basis van ras en religie. Nederland is een mooi land, daar geef ik je gelijk in Ebroe. Maar ik zou het een veel mooier land vinden als jij en je consorten zouden stoppen met het zaaien van haat. Ik begrijp dat het een dilemma voor je is, aangezien je dan zonder werk komt te zitten.

Lastig..


Deel deze column als je vindt dat deze meer aandacht hoort te krijgen dan het gezwets van Ebroe.