Home Overig Duizenden Nederlanders geïnteresseerd in racistisch evenement

Duizenden Nederlanders geïnteresseerd in racistisch evenement

Een evenement met een racistische tint dat onlangs op Facebook is aangemaakt en waarop Sylvana Simons zogezegd uitgezwaaid zal gaan worden in “De Zak Van Sinterklaas in Veenendaal”, heeft in een mum van tijd 22.000 Nederlanders geïnteresseerd gekregen om erbij te zijn. De omschrijving van het evenement luidt “Hop hop…..zwarte piet erin, Silvana eruit! Lekker met z’n allen er zeker van zijn dat ze weg gaat”. Update: De pagina was omstreeks 14.20 uur om onduidelijke redenen onbereikbaar. 

Advertentie

Op de evenementpagina dat opgezet lijkt te zijn door het duo Richard en Patrick, zijn ontelbare racistische commentaren te lezen waarin Sylvana Simons en etnische minderheden in Nederland het moeten ontgelden.

Volgens het Vara-blog Joop hebben verschillende mensen de pagina gerapporteerd wegens haatzaaien, maar zou Facebook het niet in strijd vinden met de richtlijnen van haar community.

Er zijn ook veel afkeurende geluiden van Nederlanders die hun ongenoegen laten blijken op de pagina. Zij vinden het evenement bijdragen aan de polarisatie en spreken mensen aan op hun racistische uitlatingen. Ook is er als protest een openbare groep aangemaakt met de naam “Blijf met jullie handen van onze Sylvana Simons af“.