Home Nieuws Duitsland verbiedt videoconferentie Erdogan, stond videotoespraak PKK-terrorist toe

Duitsland verbiedt videoconferentie Erdogan, stond videotoespraak PKK-terrorist toe

Duitsland die een toespraak van Erdogan voor Turkse Duitsers weigerde, stond toe dat PKK-terrorist Karayilan een live videoconferentie mocht houden in Keulen.

Duitsland, die de videotoespraak van de Turkse president in Keulen verbood, stond in 2011 in dezelfde stad een videotoespraak toe van één van de kopstukken van de terreurbeweging PKK.

Het Duitse constitutionele hof heeft zaterdag een beslissing gehandhaafd van een lagere Duitse rechtbank om een rechtstreekse videoverbinding van de Turkse president Erdogan op een demonstratie in Keulen te verbieden. De organisatie noemde het besluit “Politiek gemotiveerd“.

Advertentie

Duitsland stond in 2011, tijdens het “19e Koerdische festival” in Keulen, wel een toespraak toe van Murat Karayilan, kopstuk van de terreurgroep PKK.

Duitse parlementariërs worden vaker in verband gebracht met steun aan de terreurorganisatie PKK. In 2015 werd duidelijk dat de Duitse parlementariër Katrin Kunert van de linkse partij Die Linke vertrouwelijke documenten heeft gelekt naar mediabedrijven die banden onderhouden met de terreurbeweging PKK. Haar partijleden Britta Eder en Petra Dervishaj, tevens advocaten van beroep, deden onlangs aangifte tegen de Turkse president Erdogan en oud-premier Davutoglu wegens oorlogsmisdaden. Britta Eder bezocht in de afgelopen jaren meermaals noord-Syrië, waar ze zich liet informeren door de Syrische tak van de PKK, de YPG [LINK] en [SPIEGEL]. Onder de aanklagers zijn ook DIE LINKE-politici Ulla Jelpke en Andrej Hunko, beiden reisden de afgelopen jaren met Britta Eder af naar noord-Syrië en lieten zich begeleiden door de YPG, de artiest Konstantin Wecker en nabestaanden van de PKK’ers die zijn gedood bij de veiligheidsoperaties.

Duitsland laat met het toestaan van een videoconferentie van een terreurkopstuk en het afwijzen van een videoconferentie van een democratisch gekozen president zien, dat het partij kiest voor een internationaal erkende terreurbeweging.

Steun onafhankelijke journalistiek en word donateur. KLIK HIER voor meer informatie.

Vorig artikelDuitsland verbiedt vrije meningsuiting president Erdogan
Volgend artikelAbou Jahjah: AIVD infiltreerde AEL