Home Nieuws Duitsland gaat PKK-terrorist uit Nederland vervolgen

Duitsland gaat PKK-terrorist uit Nederland vervolgen

Een 25-jarige man uit Nederland wordt er in Duitsland van verdacht een Koerdische man te hebben ontvoerd en mishandeld voor de terreurbeweging PKK. Vier andere extremisten worden ook vervolgd voor dezelfde misdrijven.

Advertentie

De 25-jarige man uit Nederland, Agit K., beschikt volgens Duitse media ook over een Turks paspoort en is aangeklaagd voor het ontvoeren en mishandelen van een voormalige PKK’er en het ondersteunen van een terreurorganisatie.

Het Openbaar Ministerie in Duitsland zegt dat de vijf verdachte PKK-terroristen Özkan T. (32), Veysel S. (36), Agit K., Cihan A. (37) en Evrim A. (34) de man ontvoerden om hem te dwingen om weer te strijden voor de terreurbeweging PKK. Ze lokten de Koerdische man naar een afgelegen plek, maar toen hij weigerde mee te gaan werd hij met geweld ontvoerd. In een gebouw in Göppingen bij Stuttgart werd hij vervolgens vier uur lang opgesloten en gewelddadig verhoord.

De PKK-terroristen wilden weten waarom de man had gebroken met de terreurgroep PKK en of hij iets had verteld aan de politie. Ook wilden ze weten of de man documenten kon overleggen met betrekking tot donaties aan de PKK. De vier mannen bedreigden de afvallige PKK’er met de dood als hij in de toekomst werk voor de PKK weigert of zich tot de politie wendt. De terreurorganisatie runt door heel Europa een netwerk van mensenhandel, drugshandel en een eigen belastingdienst die onvrijwillige ‘Donaties‘ ophaalt voor de terreurbeweging. Volgens één van de oprichters van de terreurgroep beschouwt de PKK in het bijzonder Frankrijk en Nederland als een centrum voor operaties.

De vier PKK-terroristen Veysel S., Agit K., Cihan A. en Evrim A. werden gearresteerd op 20 en 21 juni 2018 en zitten sindsdien in gevangenschap. Özkan T. werd op 18 juli 2018 gearresteerd in Frankrijk en op 12 november 2018 uitgeleverd aan Duitsland.

De terreurorganisatie PKK bedient zich dikwijls van intimidatie, geweld en zelfs moord om tegenstanders te intimideren en heeft een geschiedenis van moorden op Koerden die uit de PKK zijn gestapt of niets met de terreurbeweging te maken wil hebben.

Een gezin met doodsbange kinderen wordt begin 2018 in het Duitse stadje Lebenstedt belaagd door PKK’ers.

PKK’ers vallen in 2016 een moskee in Dordrecht aan:

Politie verspreidt foto’s PKK-moskeebestormers Dordrecht

Een man van Koerdische komaf wordt in elkaar geslagen door PKK-sympathisanten in Den Haag, omdat hij campagne voert voor de AK-Partij.

Politie zoekt getuigen van mishandeling in Den Haag door sympathisanten terreurgroep PKK

De Koerdische ex-PKK lid Cetin Gungor pleitte voor interne democratie bij de PKK en werd achtervolgd door drie landen om vervolgens in Zweden vermoord te worden.