Home Nieuws Duitse regime schort persvrijheid rondom G-20 top op, massale rellen gesteund door...

Duitse regime schort persvrijheid rondom G-20 top op, massale rellen gesteund door terreurbeweging PKK

Duitsland heeft de accreditatie van een aantal journalisten ingetrokken die verslag wilden doen van de G20 top in Hamburg. Duitsland heeft de persvrijheid van deze journalisten opgeschort uit veiligheidsoverwegingen. De massale demonstraties worden ook ondersteund door de terreurbeweging PKK.

Advertentie

De accreditatie van een fotograaf van de Duitse krant Weser Kurier werd ingetrokken zonder nader te noemen redenen, volgens een verklaring van de krant.

Junge-Welt meldt dat één van hun journalisten de toegang is geweigerd tot een perscentrum na de G-20 top, nadat zijn accreditatie is ingetrokken door de Federale Politie.

Volgens Duitse media hadden meer journalisten te maken met dezelfde restrictieve maatregelen van het Duitse regime. “Het Federale Persbureau besluit om de accreditatie van journalisten in te trekken uit veiligheidsoverwegingen,” zegt het agentschap via Twitter.

Een journalist van de grootste krant van Duitsland, Bild, bekritiseert de houding van de politie tegenover journalisten. “Politie valt selectief journalisten aan: ‘Vanaf nu is er geen persvrijheid meer, verdwijn hier of je belandt in het ziekenhuis’,” schrijft Frank Schneider, reporter bij de krant, via Twitter.

De acties van het Duitse regime tegen journalisten vindt plaats te midden van veldslagen tussen de politie en demonstranten tijdens de G-20 top in Hamburg, waar leiders van de grootste 20 economieën bijeen zijn.

De demonstraties worden ook gesteund door de extreemlinkse ANTIFA, vergezeld door militanten van de terreurbeweging PKK. De PKK, die zware wapens krijgen van de Verenigde Staten, onder het mom van de strijd tegen ISIS, traint en bewapend ANTIFA. In een onlangs verschenen video beloven extreemlinkse terroristen die zich bij YPG-PKK in Syrië aansloten dat ze de Duitse straten in brand zullen zetten.

In totaal zijn 196 politieagenten gewond geraakt bij de rellen en meer dan 50 relschoppers zijn gearresteerd. Het Zwarte Blok beschuldigt de politie van de oplopende spanningen en vindt dat de politie buitensporig geweld gebruikt tegen demonstranten.