Home Nieuws Duitse pro-Turkije journalist Martin Lejeune mishandeld op marathon in Berlijn

Duitse pro-Turkije journalist Martin Lejeune mishandeld op marathon in Berlijn

De Duitse pro-Turkije journalist Martin Lejeune is zondag mishandeld op een marathon in Berlijn waar ook groepen mensen liepen voor een medewerker van Die Welt die in Turkije vastzit op basis van een terreuraanklacht.

Advertentie

Op videobeelden is te zien dat de Duitse journalist Martin Lejeune, die bekend staat om zijn pro-Turkije en pro-Erdogan berichtgeving, een bloedneus heeft en een kapotte bril heeft overgehouden aan een vuistslag in zijn gezicht. Zelf zegt hij dat de mishandelaar een Deniz Yucel aanhanger was. Deniz Yucel is een Die Welt medewerker die vastzit in Turkije op basis van een terreuraanklacht. Hij zou volgens het Turkse Openbaar Ministerie propaganda hebben gemaakt voor de terreurgroep PKK.

Voor Deniz Yucel worden in Duitsland veel activiteiten georganiseerd. Zo waren een deel van de renners van de Berlin Marathon aan het lopen voor de vrijlating van Yucel. Journalist Martin Lejeune stond op de route van de marathon met een t-shirt met daarop de Turkse vlag en een portret van de Turkse president Erdogan, voordat hij werd mishandeld. De mishandeling vond plaats onder het toeziend oog van de Duitse politie, maar er zou vooralsnog niemand gearresteerd zijn.

Deniz Yucel interviewt hier op archiefbeeld kopstuk van de terreurbeweging PKK Cemil Bayik.

Lejeune staat bekend om zijn pro-Erdogan en pro-Turkije houding, maar brengt ook zaken aan het licht die de reguliere media niet halen. Lejeune beklaagt zich over de eenzijdige berichtgeving over Turkije en over hoe de terreurgroep PKK in Duitsland beschermd wordt door media en politici. Lejeune was één van de weinigen die openlijk berichtte over de moord op de 15-jarige Syrische vluchteling Odei Khaled Alkhmes door sympathisanten van de terreurgroep PKK.

Beeld van de mishandeling vanaf 13 minuten.