Home Nieuws Duitse man vermoordt vrouw waarmee hij verkrachtingshoax door moslims bedacht

Duitse man vermoordt vrouw waarmee hij verkrachtingshoax door moslims bedacht

Volgens een reconstructie van The Daily Beast is de man die verantwoordelijk was voor het in de wereld helpen van een verkachtingshoax door Arabieren/moslims in Frankfurt de moordenaar van de vrouw die hij gebruikte als nepgetuige in die hoax.

Begin mei werd het levenloze lichaam van de jonge vrouw Irina Aizina (29), eigenaar van een vastgoedbedrijf, in een park in Frankfurt aangetroffen. Op recente foto’s was zij te zien als een mooie vrouw met geblondeerd haar, een no-nonsense gezichtsuitdrukking en een Davidsster om haar nek. Ze is gevonden met 20 steekwonden en een verminkt gezicht, volgens het politierapport.

Als verdachte in de moord is de 50-jarige Jan Mai gearresteerd, die Irina enkele jaren geleden overhaalde om te investeren in zijn club.

Mai kreeg vorig jaar het idee om gratis reclame te creëren door een hoax, een nepnieuwsbericht, te creëren en te verkopen aan de Duitse krant Bild, over een groep van 50 Arabische mannen die zijn club binnendrongen op nieuwjaarsavond 2016, zich vergrepen aan de vrouwen en hun jassen stalen.

Bild pakte groots uit met de titel “Sex-Mob Tobte in Frankfurter Restaurant-Meile” (Sex-Mob raast door Frankfurt Restaurant-strip), met als kroongetuige Irina Aizina die getuigde dat ze overal werd gegrepen: “Ik had geluk dat ik tights aanhad“, aldus Irina.

Bild bood later excuses aan, toen uitkwam dat het verhaal gelogen was, maar het was al viraal gegaan via extreemrechtse complotwebsites zoals Breitbart en via Sociale Media, en heeft geleid tot meer vijandschap tegenover vreemdelingen en moslims.

Mai, een gespierde Duitser met banden met een motorclub en een passie voor vechthonden, mocht op primetime televisie vertellen over de moslimhorde die verantwoordelijk was voor de aanrandingen. Toen eenmaal naar buiten kwam dat het verhaal was verzonnen, wilde Irina haar investering in de club van Mai terug en ontmoette ze hem daarom die bewuste middag in het park in Frankfurt.

Mai zou Irina hebben neergestoken toen ze hem om haar investering vroeg. De politie vond bloedsporen van Mai op het plaats delict. De Duitse man is gearresteerd en wordt vastgehouden in afwachting van het onderzoek.