Home Nieuws Drie tips over terroristen PKK beloond met 160.000 EURO

Drie tips over terroristen PKK beloond met 160.000 EURO

In totaal drie personen die aanwijzingen hebben doorgegeven aan de Turkse politie over mogelijke locaties van terroristen, hebben beloningen gekregen van 525.000 Turkse Lira’s (TL), zo’n 160.000 EURO. Dat meldt de Turkse krant Sabah.

Advertentie

De Turkse veiligheidsdiensten hebben een website en een telefoonlijn geopend waar mensen melding kunnen maken van terroristische activiteiten. Naar aanleiding van de binnengekomen meldingen zijn er in korte tijd een groot aantal terroristen uitgeschakeld. Gouden tips van drie personen, zijn beloond met een bedrag van 525.000 TL.

Bij de invallen op basis van de binnengekomen tips zijn vijf kalasjnikov aanvalsgeweren, twaalf magazijnen, 350 kogels, vijf handgranaten, vijf kilogram plastic explosieven en 160 kilogram ammoniumnitraat in beslagen genomen.

De laatste operatie die aan de hand van een melding werd gedaan was op 4 januari. In Mardin Dargeçit werd een tractor, eigendom van de gemeente, aangehouden en doorzocht. In het chassis en de aanhanger van de tractor zijn een arsenaal aan raketwerpers, machinegeweren en sluipschuttersgeweren met munitie ontdekt en in beslag genomen.