Home Nieuws Dreigingsbeeld terrorisme vermeldt anti-Zwarte Piet groep die vreedzaam demonstreert, maar niet PKK...

Dreigingsbeeld terrorisme vermeldt anti-Zwarte Piet groep die vreedzaam demonstreert, maar niet PKK die terreuraanslagen in Europa aankondigt

In de 46e editie van het amateuristisch opgestelde Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland van de Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding wordt met geen woord gerept over het dreigement van de PKK-jeugd om overal in Europa aanslagen te plegen. Wel is de vreedzame anti-racistische groep Kick Out Zwarte Piet opgenomen in de lijst.

Advertentie

Kick Out Zwarte Piet voert vreedzaam actie tegen wat zij zeggen de racistische karikatuur Zwarte Piet, een overblijfsel in de hedendaagse cultuur van het Nederlandse koloniaal verleden. De NCTV noemt Kick Out Zwarte Piet en de Grauwe Eeuw “Enkele relatief nieuwe extreemlinkse antiracistische
actiegroepen” die “Bestaan voornamelijk uit actievoerders met een migrantenachtergrond. Zij strijden tegen (in hun ogen) racistische en koloniale symbolen in de Nederlandse maatschappij, zoals Zwarte Piet, de VOC, straatnamen en standbeelden. De bekendste actiegroepen hiervan zijn Kick Out Zwarte Piet en De Grauwe Eeuw.

Terwijl anti-racistische bewegingen opgenomen worden op de lijst van de NCTV, rept het rapport met geen woord over de expliciete terreurdreiging die is geuit in de richting van Turkse Nederlanders en Turken elders in Europa. PKK-jeugd heeft in oktober nog via het semi-officiële perskanaal ANF, gevestigd te Amsterdam, openlijk gedreigd met het plegen van aanslagen op Europese bodem. Wel spreekt de NCTV over het aandringen van de Turkse overheid op Nederland om tereurbewegingen PKK en DHKP-C harder aan te pakken.

Opname op de NCTV-lijst van Kick Out Zwarte Piet is een klap in het gezicht van de actievoerders die onlangs nog bij Dokkum werden geblokkeerd op de snelweg door demonstranten die vonden dat KOZP niet het recht had om te demonstreren, terwijl er door de gemeente een vergunning was afgegeven. Deze vergunning was later door de gemeente ingetrokken, omdat ze door het oponthoud op de snelweg “Te laat” zouden zijn.