Home Nieuws Door Turkse veiligheidsdiensten omsingelde terroristen blazen zichzelf op in Ankara

Door Turkse veiligheidsdiensten omsingelde terroristen blazen zichzelf op in Ankara

Twee zelfmoordterroristen hebben zich zaterdagmorgen tijdens anti-terreuroperaties in Ankara opgeblazen.

De terroristen zouden volgens bronnen een aanslag met een autobom beramen en weigerden zich over te geven toen de politie de twee omsingelde en ze maande om zich over te geven vlak buiten een paardenboerderij in het Haymana district in Ankara.

Advertentie

Veiligheidspersoneel is niet gewond geraakt door de bomexplosie.

Later op de dag hebben veiligheidsdiensten beelden vrijgegeven van de bomexplosie die opgenomen waren vanuit een pantservoertuig.

200 Kilogram explosieven

Volgens de gouverneur van Ankara, Ercan Topaca, zijn de twee terroristen geïdentificeerd als Harun Arslan en Mahide Atas. De politie onderzoekt of er een derde verdachte betrokken was bij het plannen van de aanslag. In totaal heeft de politie 200 kilogram ammoniumnitraat en plastic explosieven gevonden. Veiligheidsdiensten proberen nu te achterhalen waar de terroristen de aanslag wilden uitvoeren en of er een link is met de terreurbeweging PKK.

“Tot dusver is het onzeker of er een link is met de PKK, maar het beschikbare bewijs wijst Harun Arslan aan als iemand die mogelijk banden heeft met de PKK,” aldus Topaca.

De politie ontving een waarschuwing uit de oostelijke stad Diyarbakir dat er een aanslag met een autobom in Ankara wordt beraamd en ging zaterdagmorgen over op actie.

Yenibosna

Afgelopen donderdag werd er nog een aanslag gepleegd in de Yenibosna wijk in Istanbul, waarbij 10 gewonden vielen. Later op die dag zijn zes PKK-terroristen opgepakt, waaronder de hoofdverdachte van de aanslag.

PKK-terreur

De PKK wordt door de EU en VS gezien als een terreurorganisatie en heeft eenzijdig het staakt-het-vuren met de Turkse regering opgezegd in juli 2015. Sinds het geweld is opgelaaid, zijn er meer dan 600 soldaten, politieagenten en dorpsbewakers omgekomen en zijn meer dan 7.000 PKK-terroristen gedood in operaties in Turkije en Noord-Irak.

Sabah/DutchTurks

Vorig artikelDENK presenteert eerste gemeenteraadslid: meer politici van PvdA, GroenLinks, D66 en SP zullen volgen
Volgend artikelTerreuraanslag in Turkije eist ten minste 18 doden