Home Nieuws Door Turkije gezochte terrorist aanwezig op PKK-congres in Nederland

Door Turkije gezochte terrorist aanwezig op PKK-congres in Nederland

De door Turkije gezochte PKK-terrorist Remzi Kartal is volgens een online krant met nabijheid tot de terreurgroep aanwezig op een tweedaags congres van de Syrische tak van de terreurbeweging PKK, de PYD-YPG, in Nederland.

Advertentie

De PYD is de politieke tak van de YPG, die hiërarchisch onder de terreurbeweging PKK valt. Volgens het bericht is het congres de 9e Europese conferentie, die dit keer in Nederland wordt gehouden. Maar liefst honderden aanwezigen verzamelen zich onder een levensgrote poster van terreurkopstuk Abdullah Öcalan.

Één van de aanwezigen is de door Turkije op de Rode Lijst gezette PKK/KCK terrorist Remzi Kartal. Volgens het nieuwsbericht zullen 600 gedelegeerden het congres bijwonen waarop de Europese activiteiten van de groep ter hand genomen zullen worden.

Volgens hetzelfde bericht nemen PKK (KONGRA-GEL) kopstuk Remzi Kartal, de EU vertegenwoordiger van de HDP Eyüp Doru, Gorran-vertegenwoordiger Rewez Helkawt, PJAK vertegenwoordiger Haci Ehmedi, MLKP (een andere terreurbeweging), de Franse schrijver Patrice Franceshi en de Griekse politici Stratos Nikoloudis en Efstratios Nikoloudis deel aan de bijeenkomst.

De PYD Europa vertegenwoordiger Mustafa zei op de eerste dag van het congres: “De PYD moet haar omarmen. Als we van onze wortels ontdaan worden, als we onze Koerdische identiteit verliezen, dan zullen we hier verdwijnen. Ons volk moet dat hier zo zien en we moeten ons volk ook zo benaderen en onze bevolking organiseren”.

Het TEV-DEM-bestuur beschouwt Europa als de achtertuin voor de beweging en zegt dat Europa belangrijk is voor het project dat ze voor ogen hebben in het Midden Oosten, een federaal systeem in het noorden van Syrië.

De PYD en terreurgroep PKK kennen organische banden, zo blijkt uit onderzoek. De PKK is verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden sinds de terreurgroep ontstond. Daarnaast maakt zich schuldig aan mensenhandel en drugshandel op het Europees continent en perst al decennia Turkse en Koerdische ondernemers in Europa af voor de terreurgroep PKK.