Home Nieuws Door pro-Israël groeperingen gesponsorde veroordeelde racist Wilders dient motie in over sluiting...

Door pro-Israël groeperingen gesponsorde veroordeelde racist Wilders dient motie in over sluiting moskeeën

De door radicale pro-Israël groeperingen gesponsorde extreemrechtse partij van de veroordeelde racist Geert Wilders heeft een motie ingediend die huiveringwekkend veel doet herinneren aan maatregelen die door nazi-Duitsland werden genomen om minderheden uit te sluiten van het sociale leven en rechteloos te maken. Wilders wil samen met de Graaf dat alle moskeeën in Nederland haar deuren sluiten.

De haatmotie van de protofascistische partij PVV luidt: “Overwegende dat islam een totalitaire, gewelddadige ideologie is, gericht op het omverwerpen van democratie en rechtsstaat; overwegende dat moskeeën de basis zijn van de islamitische infrastructuur; verzoekt de regering, alle moskeeën in Nederland te sluiten”.

PVV ontvangt donaties van ten minste honderden duizenden dollars van radicale pro-Israël groeperingen zoals het David Horowitz Freedom Center, dat deel uitmaakt van de harde kern van het Amerikaanse islamofobie-netwerk. Volgens mensenrechtenorganisatie The Southern Poverty Law Center die haatgroepen bestrijdt, is David Horowitz Freedom Center de Godfather van de moderne antimoslim netwerken.

Wilders wordt volgens critici betaald door deze en soortgelijke groeperingen om moslims en andere minderheden als slachtoffer aan te wijzen en te demoniseren. De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) deed in de jaren 2009 en 2010 al eens onderzoek naar de gangen van het extreemrechtse kopstuk van de PVV, Geert Wilders, en zijn banden met personen of entiteiten binnen de Israëlische Staat.

Volkskrant berichtte in 2007 al over de ongebruikelijke voorliefde van extremist Wilders voor Israël:
…ook bij de Mossad, de geduchte geheime dienst van Israël, kan hij terecht. In 2004 meldt hij dat de Mossad de Nederlandse inlichtingendienst AIVD heeft gewaarschuwd dat terreurcellen in onder meer de Benelux over chemische wapens beschikken. Dat heeft hij vernomen tijdens gesprekken met hoge functionarissen in het Mossad-hoofdkwartier. De contacten van Wilders in Israël zijn zo goed dat de Nederlandse ambassade in Tel Aviv geen programma hoeft te maken als hij naar Israël komt, maar alleen de wapenvergunningen voor zijn lijfwachten moet regelen, aldus een welingelichte bron.
Geert Wilders zijn voorliefde voor Israël blijkt ook uit zijn lange lijst met contacten die hij in Nederland heeft. Zo had Wilders als VVD-Kamerlid lange tijd een medewerker die rechtstreeks afkomstig was van de Israëlische ambassade. Deze voormalige rechterhand, Elliott Wagschal, wil echter geen vragen beantwoorden over zijn werkzaamheden voor de parlementariër: ‘Ik praat niet over mijn vroegere baas’.

Wilders doet steeds radicaler wordende voorstellen, terwijl ook de centrumpartijen samen met de PVV opschuiven naar rechts en moslims aanwijzen als doelwit. De Tweede Kamer stemt dinsdagmiddag over zijn meest recente motie.