Home Nieuws Door ISIS ontvoerde 32 Turkse vrachtwagenchauffeurs veilig geland in Şanlıurfa

Door ISIS ontvoerde 32 Turkse vrachtwagenchauffeurs veilig geland in Şanlıurfa

Turk Soforleri
De in Irak door ISIS gegijzelde Turkse chauffeurs, die eerder op de dag vrijgelaten werden, hebben Turkije bereikt. De chauffeurs gaven te kennen dat ze niet slecht zijn behandeld, maar dat hun voertuigen niet teruggegeven zijn.

Advertentie

‘ISIS heeft niets gegeten en ons gevoed”
De in Irak vrijgelaten Turken kwamen rond 21:00 uur Turkse tijd aan op het vliegveld van Şanlıurfa. Eén van de chauffeurs sprak met journalisten over hoe ze behandeld waren, waarop hij antwoordde met “ze hebben niets gegeten, hebben ons gevoed, ze hebben niets gedronken, ons laten drinken. Het enige wat me tegenstaat is dat ze onze voertuigen hebben geconfisqueerd”.De andere chauffeurs die uit het vliegtuig kwam, gaven één voor één aan dat ze niet slecht zijn behandeld.

“We moesten onze spullen verzamelen”
Serdar Bayar die aangaf dat ook zijn vrachtwagen is geconfisqueerd verklaarde “Vanmorgen zeiden ze tegen ons dat ze ons vrij zouden laten en dat we onze spullen moesten verzamelen. We hebben onze spullen verzameld en zijn vrijwel meteen op weg gegaan naar het Koerdische gebied van Irak”.  De chauffeurs die in Mahmur zijn ontvangen door Turkse officials, zijn verder vervoerd naar Erbil per bus. De vrijgekomen gjizelaars zijn hier streng beveiligd.

Aankomst Şanlıurfa
ISIS heeft de 32 ontvoerde chauffeurs vrijgelaten in een leegstaand veld. De chauffeurs die 3 kilometer hebben gelopen, zijn vervolgens per voertuig naar Mahmur gebracht, daar werden ze door de Turkse consul-generaal in Erbil Mehmet Akif Inam opgewacht. Het was de bedoeling dat de groep eerst naar Ankara gebracht zou worden, maar vanwege het feit dat de meeste chauffeurs in Şanlıurfa wonen, is er besloten om ze daar naartoe te brengen. ISIS heeft de voertuigen geconfisqueerd en is niet van plan om deze terug te geven aan de Turken.