Home Nieuws Door antisemitische christen opgerichte SGP wil antisemitische moslims deporteren

Door antisemitische christen opgerichte SGP wil antisemitische moslims deporteren

Politicus Roelof Benschop zegt zaterdag volgens WNL tijdens een interview over antisemitisme dat antisemitische moslims moeten worden gedeporteerd.

Advertentie

Benschop van de christenfundamentalistische partij SGP probeert daarmee mee te liften op de golf van moslimhaat die ons land momenteel overspoelt, aangejaagd met behulp van financiering door pro-Israëlische haatgroepen.

Wat Benschop voor het gemak vergeet, is dat recent onderzoek aantoont dat het leeuwendeel van antisemitisme niet afkomstig is uit islamitische hoek, maar vooral uit extreemrechtse hoek.

Bovendien lijkt Benschop te lijden aan geheugenverlies over tot welke partij hij toebehoort. SGP-oprichter en voorman van de Gereformeerde Gemeenten ds G.H. Kersten handelde volgens wetenschapper van Beek in politiek, economisch en godsdienstig gebied niet positief naar joden, om het nog maar mild uit te drukken. Kersten was dus gewoon een ordinaire antisemiet.

Dominee Kersten was daarnaast aanhanger van de vervangingstheologie en geloofde dat joden door het kruisigen van Jezus Christus het oordeel over zichzelf af hadden geroepen. De SGP-voorman riep tijdens de bezetting de Vereniging van Gereformeerde Scholen op om joodse kinderen bij de bezetter te verlinken. Kersten noemde de nazi’s een roede in Gods hand. De Zuiveringscommissie na de bevrijding besloot Kersten vanwege zijn collaboratie met de nazi’s niet meer toe te laten tot de Tweede Kamer. Desondanks plaatste de SGP hem als eerste op de lijst bij de verkiezingen in 1946.

Roelof Benschop kan beter bij zichzelf te rade gaan over welke antisemitische denkbeelden er schuilgaan onder zijn filosemitisme die hij misbruikt om zijn moslimhaat vrij te spuien.

“Antisemitisme” vooral afkomstig van extreemrechts

Israël’s aandeel in moslimhaat, waar het nooit over mag gaan