Home Nieuws Dodental schietpartij Utrecht opgelopen

Dodental schietpartij Utrecht opgelopen

Screenshot video Twitter

Het dodental van de schietpartij in Utrecht is opgelopen naar drie. Dat laat de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen maandagmiddag weten.

Advertentie

“Vanochtend heeft om kwart voor elf ene afschuwelijk incident plaatsgevonden bij het 24 oktoberplein. Tot nu toe zijn daarbij drie dodelijke slachtoffers te betreuren. Negen personen zijn daarbij gewond. Drie daarvan zijn er ernstig aan toe. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers en van de mensen die er getuige van zijn geweest,” aldus de burgemeester.

Burgemeester van Zanen sluit een terroristisch motief niet uit en zegt dat er sprake kan zijn van meerdere daders. De burgemeester adviseert burgers in Utrecht bovendien om binnen te blijven zolang men andere schietincidenten nog niet kan uitsluiten. De klopjacht op één van de verdachten gaat nog door.

Over de motieven van de dader gaan geruchten rond dat het ook zou kunnen gaan om eergerelateerd geweld. De voortvluchtige Gökmen Tanis zou eerder deze maand nog terecht hebben gestaan in verband met een verkrachtingszaak.

Vorig artikelVerdachte Gökmen Tanis stond geregistreerd als gedetineerd
Volgend artikelDader schietpartij Utrecht richtte zich op een vrouw