Home Nieuws Dodental aardbeving Turkije opgelopen

Dodental aardbeving Turkije opgelopen

Het dodental in de nasleep van de aardbeving vlak voor de Turkse kust is in de afgelopen 24 uur opgelopen naar 64. Dat meldt de Turkse noodhulpautoriteit AFAD.

De stad Izmir aan de westkust van Turkije is vrijdag om 14.51 uur getroffen door een aardbeving van 6,6 op de schaal van Richter zo’n 17 kilometer uit de kust bij Seferihisar. In totaal zijn er 922 naschokken geweest, waaronder 42 keer boven 4,4 op de schaal van Richter.

Advertentie

Volgens de Gezondheidszorgautoriteit in tijden van Calamiteiten (SAKOM) zijn er door de aardbeving in totaal 64 mensen overleden en 930 mensen gewond geraakt, waarvan 702 mensen al zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

In Izmir wordt nog altijd onder acht gebouwen gezocht naar overlevenden. Voor noodhulp zijn er vanuit AFAD (noodhulpautoriteit), JAK (Gendarmerie Search and Rescue), maatschappelijke organisaties en lokale overheden in totaal 6.396 personeelsleden, 21 reddingshonden en 1.045 voertuigen beschikbaar gesteld.

De Turkse minister van Milieu en Verstedelijking Murat Kurum heeft aangekondigd dat huiseigenaren een compensatie zullen ontvangen van 13.000 lira en huurders die niet in hun huizen zullen wonen kunnen rekenen op 5.000 lira verhuis- en huurhulp.