Home Nieuws +UPDATE: Doden en tientallen gewonden bij fataal treinongeluk in Turkije

+UPDATE: Doden en tientallen gewonden bij fataal treinongeluk in Turkije

In het Corlu district van Tekirdag zijn zondag volgens eerste berichten tien mensen om het leven gekomen en 73 mensen gewond geraakt bij een treinongeluk. Update: het dodental is opgelopen naar 24, terwijl het aantal gewonden 124 is.

Het ongeluk kwam tot stand nadat enkele wagons van de trein ontspoorden. De trein was op weg van Uzunkopru naar Istanbul.

Een woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid maakte meteen na het ongeluk bekend dat tot dusver tien mensen om het leven zijn gekomen en 73 anderen gewond zijn geraakt. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio, door helikopters van de Turkse Strijdkrachten en zo’n 100 ambulances die na het ongeluk ter plekke zijn gekomen. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 24, terwijl 124 mensen gewond zijn geraakt.

President Erdogan heeft informatie ingewonnen over het ongeluk en overleg gehad met de minister van binnenlandse zaken Suleyman Soylu en Minister van communicatie, infrastructuur en maritieme aangelegenheden.

Volgens het ministerie van communicatie, infrastructuur en maritieme aangelegenheden heeft het ongeluk plaats kunnen vinden doordat hevige regenval het grond onder een deel van de rails heeft weggespoeld.