Home Nieuws Doden en gewonden bij terreuraanslagen PKK

Doden en gewonden bij terreuraanslagen PKK

Zeker 12 mensen kwamen vandaag om het leven bij terreuraanslagen van de PKK. Acht Turkse soldaten kwamen om het leven bij een bomaanslag van de terreurbeweging PKK in de zuidoostelijke provincie Siirt en vier soldaten kwamen om bij vuurgevechten in Diyarbakir.

Advertentie

PKK-terroristen lieten op afstand een bom ontploffen die was geplant op de weg tussen de districten Sirvan en Pervari in Siirt tijdens het passeren van een militair konvooi. Enkele andere soldaten raakten gewond.

Medische hulpteams vanuit Siirt en omgeving zijn uitgezonden naar het gebied om de gewonde soldaten over te brengen naar een ziekenhuis.

Eerder op de dag kwamen vier soldaten om het leven in Diyarbakir/Lice bij vuurgevechten tussen de PKK en het Turkse leger.

De terreurbeweging PKK zegde in juli eenzijdig het staakt-het-vuren met de Turkse regering op en begon met het plegen van aanslagen op willekeurige doelen in Turkije. Sinds de Turkse strijdkrachten PKK-kampen bombarderen in Noord-Irak, heeft de Marxistische terreurbeweging haar aanslagen in Turkije opgevoerd.