Home Nieuws Dodelijke bomaanslag Manbij daags na vrijlating ISIS-gevangenen door PKK

Dodelijke bomaanslag Manbij daags na vrijlating ISIS-gevangenen door PKK

De terreurorganisatie ISIS heeft de dodelijke bomaanslag in Manbij, in het noorden van Syrië, woensdag opgeëist. Bij de bomaanslag kwamen 14 mensen, waaronder twee Amerikaanse soldaten, om het leven. Opmerkelijk daarbij is dat de terreurorganisatie PKK daags voor de bomaanslag ISIS-gevangenen heeft vrijgelaten in Manbij.

Advertentie

De terreurorganisatie ISIS is normaliter niet snel met het claimen van een aanslag, maar was er woensdag snel bij na de bomaanslag in Manbij, op een locatie waar Amerikaanse en Franse soldaten, PKK-terroristen en een delegatie uit de Golfstaten aanwezig was.

Bij de bomaanslag kwamen in totaal 14 mensen, waaronder twee Amerikaanse soldaten, om het leven. Drie Amerikaanse soldaten, samen met 19 anderen raakten gewond door de explosie. De timing van de aanslag is opmerkelijk, net nu de Amerikaanse president Trump een vertrek uit Syrië heeft aangekondigd en Manbij, met een overwegend Arabische bevolking, tezamen met een veilige zone van 32 kilometer in het noorden van Syrië onder Turkse supervisie zou komen te staan. De bezetting van Manbij ging in augustus 2016 over van de terreurbeweging ISIS naar de terreurorganisatie PKK.

De bomaanslag in Manbij zou een Amerikaans vertrek juist kunnen bespoedigen of de Amerikanen nopen tot een heroverweging van het besluit.