Home Nieuws Diyanet waarschuwt voor misbruik religie voor opruiing

Diyanet waarschuwt voor misbruik religie voor opruiing

“Wanneer we aan het werk zijn op de mihrab of minbar, moeten we ons bewust zijn van de destructie in de wereld en manieren bedenken om dit te voorkomen”. Dat zegt het hoofd van het Turkse presidium voor Religieuze Zaken Diyanet, Mehmet Gormez tijdens een congres van Moefti’s in Afyon.

“Honger, armoede, onrecht, wetteloosheid, mensenhandel en terreur vernietigen allemaal de wereld. Wees goed tegenover opruiing, hervorm tegenover vernietiging, sticht vrede tegen veroorzaakte problemen, want dat is de primaire taak van iedere religieuze official,” aldus Gormez.

Advertentie


Gormez waarschuwt in zijn toespraak ook voor het misbruiken van religie voor opruiing: “Het grootste onheil is het opruien onder het mom van hervormingen. Het grootste gevaar is het misbruiken van islam voor allerlei soorten opruiing. Vandaag de dag wordt er helaas niet over onze grote religie islam gesproken vanwege haar genade, gerechtigheid, eed van eenheid en begrip van vrijheid. Er is een land en een natie die de hoop is geworden van alle onderdrukten wereldwijd. Het is ons land en onze natie.”

“We doen grote moeite om kwaadaardige ideologieën waarmee onze regio is omgeven, weg te houden bij ons. Diyanet heeft altijd gevochten om te voorkomen dat symbolen van de islam, zoals de gebedsoproep, de Koran, Eid en Vrijdag, verdwijnen in dit land. De traditie van Diyanet is het gezonde verstand en de geest van de islamitische beschaving.”

Gormez refereerde in zijn toespraak ook aan de situatie in Duitsland, waar DITIB er na een lange haatcampagne van wordt beschuldigd te spioneren voor Turkije: “Aanvallen via Diyanet en DITIB zijn eigenlijk gericht op het gezonde verstand en het geweten van de islamitische beschaving,” zegt Gormez daarover.