Home Nieuws Dit is de Turkse auto die de markt gaat veroveren

Dit is de Turkse auto die de markt gaat veroveren

Na jarenlang wachten was het dan eindelijk zover. Vrijdagmiddag werd in Gebze het langverwachte kroonjuweel van de Turkse auto-industrie onthuld door de Turkse president Erdogan.

Advertentie

De productie van de auto zal worden verricht door de Türkiye Otomobil Girisim Grubu, een consortium dat onder leiding van het Turkse ministerie van Industrie en Technologie zal opereren. Het is de bedoeling dat de 100% elektrische SUV de Turkse en Europese markten moet gaan veroveren vanaf 2022.

Bij de presentatie van de auto werd duidelijk dat de Turkse auto met vijf verschillende modellen op de markt gaat komen en dat de elektrische SUV een actieradius zal hebben van tenminste 500 kilometer, wat langer is dan de meeste elektrische auto’s op de markt.

Het ontwerp van de elektrische auto is uitgevoerd door het wereldberoemde Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina, dat eerder auto’s ontwierp voor grote merken zoals Ferrari, Maserati, Peugeot, Jaguar, Cadillac, Hyundai, Audi, Volvo en Ford. Het voertuig wordt ingeschaald in de categorie C-segment SUV’s en zal uitgerust worden met de nieuwste technologieën. De optimistische verwachting is dat de SUV het Turkse BBP (Bruto Binnenlands Product) zal versterken met 50 miljard EURO. Ook modellen in andere segmenten zullen beschikbaar zijn.