Home Nieuws Dit gebeurde met de advocaat die zei “Erdoğan de fascist”

Dit gebeurde met de advocaat die zei “Erdoğan de fascist”

Een Turkse advocaat werd op 21 april gearresteerd voor “belediging” van president Recep Tayyip Erdoğan tijdens een sollicitatiegesprek om rechter te worden. Dat melden Turkse media.

“Jullie zijn toch niet van plan om me een rechter te laten worden. Jullie zijn de mannen van Erdoğan de fascist,” zou advocaat Umut Kılıç gezegd hebben tijdens een woordenwisseling bij een sollicitatiegesprek.

Kılıç werd na zijn eerste gesprek niet toegelaten om rechter te worden. De rechters die het sollicitatiegesprek afnamen maakten een notitie over de opmerkingen van de advocaat, waarop hij werd gearresteerd en overgebracht naar de Sincan gevangenis in Ankara.

Een groep van de Orde van Advocaten bezochten de advocaat op 21 april in de gevangenis en gaven aan bezwaar aan te zullen tekenen tegen de arrestatie van hun ambtgenoot.

Sinds de beëdiging van Erdoğan in Augustus 2014 zijn er talloze mensen opgepakt voor het beledigen van de President. Op de lijst staan journalisten, jongeren, een zanger en een voormalige Miss Turkije. De meeste van hen zijn vrijgelaten in afwachting van hun rechtszaak.